Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 34 km

Gemeenteambtenaar met dood bedreigd

Toegevoegd: 17-03-2016, 13.55 uur
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Gisterenavond is een 61-jarige man uit Terneuzen aangehouden omdat hij eerder een ambtenaar van de gemeente Terneuzen met de dood heeft bedreigd. Hiervan is aangifte gedaan.


De verdachte is momenteel werkloos en wordt door de gemeente begeleid in een banentraject. Als blijkt dat hij niet erg meewerkend is om aangeboden werk goed te verrichten, wordt de verdachte op zijn gedrag aangesproken door de gemeenteambtenaar.

De Terneuzenaar reageert hierop met ernstige verbale agressie. Diverse malen heeft hij aan anderen laten weten dat hij de ambtenaar dood wil maken. Na zijn aanhouding is de verdachte overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd. Morgen wordt hij voorgeleid aan de Rechter-commissaris.

Agressie en geweld tegen functionarissen met een publieke taak is onacceptabel en wordt met hoge prioriteit door politie en justitie aangepakt. Dit gaat niet alleen om fysiek geweld, ook beledigingen en bedreigingen vallen hieronder. Als medewerkers met een publieke taak agressief worden benaderd of er wordt geweld gebruikt, dan volgt er altijd actie. Van strafbare feiten wordt altijd aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie eist in dergelijke zaken een dubbel zo hoge straf.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ex ambtenaar (19-4-2016 om 17:40)
hoe is het andersom gesteld als je beledigd word door een ambtenaar? er lopen daar een scheinheilige etters tussen die op de remise poeslief zijn maar zodra ze daar weg zijn weten ze dat ze door politie en justitie beschermt worden dus dan gaan ze maar even de hufter uithangen. dus denk dat er hier ook meer aan de hand is
Michael (2-4-2016 om 21:51)
Bram Goeree Sta achter je tekst Op gemeentehuis zijn wel heel veel ambtenaren die de hele dag koffie drinken en idd zover van de realiteit staan dat ze zich totaal niet inleven in de gewone mens. Problemen zoeken ipv ze oplossen Had graag het verhaal van deze 61 jarige man gehoord Zo n ambtenaar kan je leven aardig zuur maken
Cerebrus (18-3-2016 om 15:41)
Je mag alles en iedereen kwaad doen, behalve natuurlijk de staat.
reactie (18-3-2016 om 12:52)
Agressie en geweld tegen functionarissen met een publieke taak is onacceptabel wat betekent dit eigenlijk?? agressie en geweld tegen gewone mensen dan?? elite wordt altijd beschermd door de wetten is dit niet raar dan? zogenaamd democratie!!
zeeuws ventje (17-3-2016 om 23:41)
@Zeeuws meisje Wat ben jij radicaal zeg... Waarom al die haat als je maar één kant van het verhaal leest. Ik concludeer dat jij te onwetend bent om tot een juiste conclusie te komen.
nel (17-3-2016 om 19:12)
Ik vind niet dat wij hier over kunnen oordelen. of de man in zijn recht staat ja of nee. Je weet niet wat er vooraf allemaal al af heeft gespeeld. is hij zijn baan kwijt geraakt en verplicht om te solliciteren. wat is er allemaal gebeurd.... vaak kan bij mensen het water aan de lippen worden gezet. En ik spreek doodsbedreigingen absoluut niet goed. Maar in emotie en deze tijd die enorm duur is kan ik me voorstellen dat mensen helemaal uit hun plaat kunnen gaan. waar hij misschien ook wel spijt van heeft. wie weet. Misschien wat extra meer begeleiding. of een goed gesprek. hopelijk kan het met een sisser aflopen. voor beide partijen.
Cookie-instellingen beheren