Weerbericht:
Zonnig, vrijdag overal tropisch warm
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Gewonden en arrestatie bij brand Kortgene

Toegevoegd: 21-03-2016, 18.28 uur - Update: 22-03-2016, 11.25 uur
Door: Roland de Jong

KORTGENE - Na een brand bij een zorginstelling in Kortgene is maandag een 15-jarige jongen opgepakt. Bij de brand raakte hijzelf en een medewerker gewond.
 
De brand woedde bij De Vliethoeve aan de Galgendijk. Deze locatie beschikt over een gesloten en een open afdeling voor zorg aan jongeren. De brand werd rond 16.25 uur gemeld. De brand zelf was snel onder controle en de brandweer kon dan ook al snel het sein 'brand meester' geven. Er kwamen twee blusvoertuigen ter plaatse.

Naast een ambulanceteam en een rapid responder werd ook een traumahelikopter opgeroepen maar die hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen. Volgens de politie hadden de twee slachtoffers rook ingeademd. Hoe zij er precies aan toe waren is niet bekend maar één van de twee, een medewerker van de instelling, is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Ter plekke werd een jongeman aangehouden als verdachte. Hij zou de brand hebben aangestoken maar had zelf eveneens rook ingeademd dus werd daarom ook behandeld door de ambulancedienst. Het personeel van de instelling evacueerde de personen die in het gebouw aanwezig waren en wachtten de hulpdiensten buiten op.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (23-3-2016 om 07:12)
Hier schrik ik niet van ik weet uit ervaring dat de controle in zijn geheel ontbreekt zo gebeurt ook dikwijls het weg lopen van die daar verblijven, daar moet zeer veel verbeterd worden
Heine (22-3-2016 om 18:32)
Je kan wel zien dat de meeste mensen niet weten wat zo,n instelling inhoud Het is geen jeugdgevangenis Niet zo negatief Tis voor jullie te hopen dat je kind het niet nodig heeft
Moeder (22-3-2016 om 08:46)
Tja ze zitten er niet voor niks, maar voor een dorp als Kortgene is het geen aanwinst. Heeft overigens nog lang geduurd voor er een dit soort dingen doet. Het lijkt een gesloten instelling maar dat geldt volgens mij alleen voor de mensen die er naar toe willen en niet de mensen die er wonen, die komen zo gemakkelijk buiten. Je komt ze te pas en te onpas tegen met hun a-sociaal gedrag.
Verrassing (21-3-2016 om 22:44)
Beste Ronald, wat wilt u nu eigenlijk zeggen? Dat we begrip moeten hebben voor de brandstichtingen van deze jongelui omdat ze al zo veel hebben meegemaakt? En dat het allemaal heel begrijpelijk is omdat we allemaal jong zijn geweest? U maakt een grapje, hoop ik? Uw bericht is namelijk niet heel duidelijk en gaat mijns inziens nergens over. Veel of weinig psychische problemen, brandstichting slaat nergens op. Afstraffen!!
ronald (21-3-2016 om 21:46)
ach laat deze lieve jongens toch met rust ze maken al zoveel mee gooi een blikje op straat by de spar en ik vraag ,ruim dat op ,he oude lul ruim je het op als we weg zyn?was van plan om naar de hoeve te ryden ,we werken ervoor .maar ach we zyn ook jong geweest