Weerbericht:
Overwegend bewolkt, meest droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer grote brand in hooibalen en kassen Buttinge

Toegevoegd: 18-05-2006, 17.19 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

BUTTINGE - In Buttige woedt sinds twee uur een zeer grote brand.

Vanmiddag brak brand uit in een stapel hooibalen op een boerenerf aan de Middelburgseweg in het Walcherse dorp. Al snel vatten ook enkele plastic kassen vlam. Binnen korte tijd stonden hooibalen over een lengte van 150 meter in lichterlaaie. De stapel is zo'n tien meter breed en ongeveer drie meter hoog.

De brandweer schaalde drie kwartier na de eerste melding op naar 'zeer grote brand'. De brandweer heeft met behulp van enkele kranen de balen over het land naast de opslag verspreid. Volgens de brandweer duurt het wellicht nog twee of drie dagen totdat de brand volledig geblust is.

Bij de brand kwam behoorlijk wat rook vrij. In totaal zijn vijf blusvoertuigen ingezet om de brand te bestrijden. Ook werd een haakarmvoertuig ingezet. Tijdens de bluswerkzaamheden stond lange tijd een ambulance stand-by. Inmiddels heeft de politie ter plaatse een omleiding ingesteld.

Bij de brand zijn in totaal zo'n 50 tot 60 mensen ingezet. De brand zou mogelijk zijn ontstaan door een combinatie van droogte en hoge temperaturen. De balen liggen overigens tussen enkele aardbeienkassen. Door rook en roet is de aardbeienoogst vermoedelijk grotendeels verloren gegaan.

Hoe groot de schade precies is, is nog onbekend.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren