Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

Verscherpte grenscontrole vanwege Brussel

Toegevoegd: 22-03-2016, 10.26 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Er zijn per direct extra grenscontroles ingesteld vanwege de reeks aanslagen vanochtend in het Belgische Brussel. Dat meldt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).


Vanochtend vonden rond 08.00 uur twee explosies plaats bij een vertrekhal op luchthaven Brussel-Zaventem. Later werden ook nog explosies gemeld bij verschillende metrostations. Bij de aanslagen zouden meer dan 10 doden en tientallen gewonden zijn gevallen.

Volgens de NCTV is er vooralsnog geen reden om het dreigingsniveau in Nederland aan te passen maar wel worden er uit voorzorg extra maatregelen genomen. "We nemen in Nederland uit voorzorg wel een aantal extra maatregelen."

"Dat betekent extra patrouilles door de Koninklijke Marechaussee op Schiphol, Rotterdam en Eindhoven en verscherpte grenscontroles aan de zuidgrens", aldus de NCTV.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
grenscontrole; laat me niet lachen (26-3-2016 om 10:34)
Die grenscontroles zijn echt een grap; ik ben gewoon binnendoor gereden en dan kom je zonder problemen de grens over hoor. Het duurt alleen langer dan dat je over de snelweg gaat. Resultaat is dat ik langer onderweg ben, en dat iemand die ze op zouden willen pakken gewoon Nederland in kan. Zij zullen toch ook wel een Tomtom hebben, die geeft de alternatieve route netjes aan omdat er een file op de snelweg staat.....
Vlissinger (24-3-2016 om 12:17)
Nee @jaapv, de eerste generatie die binnengehaald is, is binnengehaald zodat ze iets leerde om dat na terugkomst in hun thuisland te kunnen gebruiken doch door onze linkse hoek zijn deze lieden in de watten gelegd en daarom gebleven plus als men als Nederlander al na deze lieden keek werd men als discriminant weg gezet. Dus het is geen gel... dat het een linksprobleem is.
Ik Ali (24-3-2016 om 10:33)
Arnold Grunberg schreef onlangs: Wie de destructieve werking van terrorisme wil begrijpen moet zich richten op de reactie van de staat. De staat die open en betrekkelijk vrije samenlevingen in naam van terrorismebestrijding geleidelijk doet veranderen in politiestaten geeft de terroristen hun zin. Kort na de aanslagen in Brussel liet Wilders via Twitter weten dat de grenzen moesten worden gesloten en hij sprak over 'preventieve opsluiting'. Zoals Hamas en extreem-rechts in Israël in elkaars stiekeme bondgenoten zijn, zo zijn de terroristen en extreem-rechts, van de PVV tot de FN, elkaars geheime kameraden. Uiteindelijk streven zij hetzelfde na: het einde van vrije en open samenlevingen. Jammer dat zo weinigen dit begrijpen.
peter (23-3-2016 om 12:46)
ja rutte de mensen hebben gelijk, eerst die troep naar binnen halen, en dan met een schijn heilig smoel zeggen dat ze ons niet kapot krijgen, nou jullie niet maar wij zijn de dupe, jullie worden beveiligd door zwaarbewapende mensen, ik denk dat heer Rutte en zijn hele zooi eens op moeten stappen, want vandaag of morgen breekt er een burger oorlog uit in nederland door de mensen die het niet meer pikken.
jaapv (23-3-2016 om 11:22)
De eerste "vreemdelingen"zijn niet door links maar door rechts binnen gehaald. De derde generatie van die mensen is nu het probleem. Die eerste generatie werd door rechts binnengehaald omdat we goedkope werknemers nodig hadden omdat rechts het verdomt mensen fatsoenlijk te betalen. Eén van de partijen die steevast door de media als uiterst links wordt bestempeld heeft het probleem al in de jaren 90 aangekaart maar mocht dat allemaal toen niet zeggen. Met andere woorden, dat het een links probleem is, dat is ge...
lia leeuwenburgh (23-3-2016 om 08:48)
Ik zou alle mensen willen oproepen alle valse roddels en mondelinge pesterijen achter wege te willen laten, want het geeft die ellendelingen de kans om hun ding te doen..
Cookie-instellingen beheren