Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestaties na vondst stroomstootwapen

Toegevoegd: 24-03-2016, 10.37 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In de Zeldenrustlaan in Terneuzen zijn woensdag drie personen aangehouden. Eén van hen had een stroomstootwapen in zijn bezit, de anderen bemoeiden zich met de arrestatie.


Twee bikers hielden woensdag rond het middag uur op de Zeldenrustlaan toezicht omdat de scholen in de omgeving de laatste tijd overlast constateerden. De agenten roken op een gegeven moment een sterke henneplucht en gingen daarom in gesprek met een 15-jarige jongen uit Axel.

In zijn tas vonden ze een zaklamp, wat bij nader onderzoek een stroomstootwapen bleek te zijn. Terwijl de agenten met de jongen bezig waren, bemoeiden een vrouw en een jongen zich met de kwestie Het drietal werd vervolgens rond 12.30 uur aangehouden.

Deze 18-jarige man en 42-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Terneuzen, waren niet de enige die op de consternatie afkwamen. "Veel leerlingen verzamelden zich rondom de agenten en het drietal. Met behulp van conciërges van de scholen werden de scholieren weggestuurd, zo meldt de politie.

De drie werden voor nader onderzoek naar het politiebureau in Terneuzen gebracht. De 18-jarige man legde 's middags een verklaring af. Rond 19.30 uur mocht hij het politiebureau met een dagvaarding verlaten. De 42-jarige vrouw legde eveneens een verklaring af. Zij kon rond 18.30 uur het politiebureau verlaten. Haar zaak werd geseponeerd.

Ook van de 15-jarige jongen is een verklaring opgenomen. Hij verliet rond 17.30 uur het politiebureau. De jongen wordt doorverwezen naar HALT.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (24-3-2016 om 18:15)
@Frank, Nou slimpie het is een verboden wapen je mag het niet in bezit hebben nieteens op je plee.
Bewoner Zeeland (24-3-2016 om 14:21)
Gebeurd zoiets in een horeca zaak wordt de tent gesloten, neem aan dat de school ook een standje krijgt dat ze het zover hebben laten komen, En de leerlingen geen waarde en normen bijbrengen. Ohja links onderwijs noemen ze dat pappen en nathouden.
Frank (24-3-2016 om 12:44)
Het roken van wiet is nu eenmaal weetelijk alleen maar toegestaan in een coffeeshop. Officieel mag je het niet over straat vervoeren dus thuis roken mag zelfs niet. Je kan je dan nog afvragen waarom een 15 jarige met een stroomstootwapen loopt. Als het alleen ter verdediging is in een noddgeval heb ik er geen probleem mee. Heb er zelf ook 1 maar zal die nooit tevoorschijn halen tenzij een mafkees me 's avonds laat op straat wilt overvallen. Maar een 15 jarige zal er welicht wat minder verstandig mee omgaan.
Bumper: (24-3-2016 om 12:26)
ook hier weer, ga zo door overheid lees [ kleuterschool ] , gewoon even die gast zelf laten voelen wat dat wapen doet, dat helpt namelijk beter. maar nee we gaan weer liggen zeuren met HALT, hiep hiep Nederlandse overheid ziende blind volgens mij. wordt nu eindelijk eens wakker bumper;
jan (24-3-2016 om 12:08)
Naar HALT ????? 15 jaar en dan op dit pad. Aanpakken, maar niet met HALT !!!!!!!, zodat hij zeker weet dat dit soort grappen niet kunnen en mogen. Zeker ook kijken (en niet alleen dat) naar de ouderlijke plicht over dit soort lieden (lieve zoontjes enz !!!).
Cookie-instellingen beheren