Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Woningbrand Nieuwerkerk eist leven

Toegevoegd: 25-03-2016, 04.27 uur - Update: 25-03-2016, 14.59 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWERKERK - Bij een woningbrand in Nieuwerkerk is in de nacht van donderdag op vrijdag iemand om het leven gekomen. Dat heeft de politie bevestigd.


De brand woedde aan de Esdoornstraat en werd rond 02.20 uur gemeld. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland bevonden zich vier personen in de brandende woning. "Drie personen hebben deze zelf kunnen verlaten, één persoon is door de brandweer uit de woning gehaald en overgedragen aan de ambulancedienst", aldus de woordvoerder.

Voor de hulp aan het slachtoffer werden twee ambulanceteams en een traumateam opgeroepen. Volgens de politie mocht alle hulp niet baten en overleed het slachtoffer als gevolg van de brand. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend gemaakt. Het pand van de buren kwam ook vol rook te staan maar de bewoners daarvan bleven ongedeerd. 

Volgens de Veiligheidsregio woedde de brand in de keuken van de woning. De brand werd bestreden door de bemanning van twee blusvoertuigen en een ladderwagen. Rond 03.15 uur kom het sein 'brand meester' worden gegeven. Salvage is opgeroepen voor bijstand bij afhandeling schade. De brandweer heeft de beide panden geventileerd.

De politie onderzoekt hoe de brand is ontstaan.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (25-3-2016 om 07:22)
Je zult het maar overkomen dat zo iets gebeurt in de nacht waardoor een persoon is overleden heel veel sterkte aan de familie
Johan (25-3-2016 om 04:54)
Heel veel sterkte. Ook vooral voor de aspirant-brandweerlieden die hier bij waren. Eén van je eerste branden en dan met dodelijke afloop. Heftig!
Hans (25-3-2016 om 04:44)
Heel veel sterkte aan familie vrienden en verdure betrokkenen, en ook de hulpdiensten die dit moeten verwerken
Cookie-instellingen beheren