Weerbericht:
In de zuidelijke helft enkele buien.
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Slachtoffer brand is man van 38 jaar

Toegevoegd: 25-03-2016, 09.57 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWERKERK - Het slachtoffer van de fatale brand vannacht in Nieuwerkerk is een 38-jarige man. Het gaat om een bewoner. Dat heeft de politie zojuist naar buiten gebracht.


De brand aan de Esdoornstraat werd rond 02.20 uur gemeld. Volgens de politie gebeurde dat nadat bij de buren een rookmelder was afgegaan. "De buren zijn hun huis uitgevlucht en kwamen toen tot de ontdekking dat de brand niet bij hun, maar bij de buurman plaatsvond. De hulpdiensten zijn hierop direct in kennis gesteld", aldus een woordvoerder.

Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek dat de brand uit was maar dat er in de woning veel rook stond. Door het forceren van een deur zijn brandweerlieden het pand binnen kunnen gaan. Daar troffen zij de bewoner aan. De man is direct naar buiten gebracht om daar gereanimeerd te worden maar hij overleed ter plekke.

Ook een hond en een papegaai zijn door de brand om het leven gekomen. Een tweede hond overleefde de brand en is naar het asiel gebracht. Hoe de brand is ontstaan is volgens de politie nog niet bekend. "Daar wordt onderzoek naar gedaan", aldus de woordvoerder.

Zie ook:
Woningbrand Nieuwerkerk eist leven   (25-03-2016)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Brandweervrouw (25-3-2016 om 11:14)
Wat verschrikkelijk! Woorden schieten tekort. Heel veel sterkte voor de familie en de hulpverleners.
Cookie-instellingen beheren