Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Harde wind zorgt voor overlast en brandweerinzetten

Toegevoegd: 19-05-2006, 15.42 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De harde wind van vannacht en vandaag heeft voor overlast gezorgd. Op enkele plaatsen moest de brandweer ingezet worden.

In Sint Jansteen viel gisterenavond een boom op de Polderstraat. De brandweer van Hulst rukte uit met de tankautospuit 5730 en het hulpverleningsvoertuig 5770. De brandweer heeft de boom eerst in stukken gezaagd voordat de weg gehaald kon worden.

Enkele uren later viel op dezelfde weg een 6 meter hoge boom voor de auto van een 23-jarige man uit Sas van Gent. De man kon niet meer stoppen en botste op de boomstam. De man raakte niet gewond maar de auto van de man moest worden weggesleept.

Bij de afslag Goes van de A58 lag ook een boom over de weg. Later op de dag is de blusgroep van de brandweerpost in Kamperland enkele malen uitgerukt voor bomen over de weg. Men heeft onder meer bomen verwijderd op de Westhavendijk en op camping de Molenhoek aan de Molenweg in het dorp.

In Domburg ontdekte de bewoner van een woning aan de Duinenberg dat een boom bij zijn tuin dreigde om te waaien. Daarop werd de brandweer ingezet. Vanuit Domburg rukte de tankautospuit 4641 uit om een kijkje te nemen. De gemeente heeft de boom vastgezet.

Op camping 'In de Bongerd' aan de Brouwerijstraat in Oostkapelle waren er ook problemen met een boom. Hetzelfde was het geval op de kruising Irislaan/President Rooseveltlaan in Vlissingen. Daar werden de tankautospuit 4531, de hoogwerker 4551 en het hulpverleningsvoertuig 4570 ingezet.

In Brouwershaven dreigde een boom om te vallen bij een pand aan de Den Osse en in 's-Heer Abtskerke lag een boom over de Noordhoekweg. De brandweer van Serooskerke is uitgerukt voor een tak over de weg op de Noorddijk in Vrouwenpolder.

Het paardenevenement Horses by the Sea dat in Domburg zou worden gehouden is als gevolg van de harde wind afgelast. De organisatie zegt de veiligheid van publiek en deelnemers niet te kunnen garanderen. Het aflassen van het evenemt zorgt voor een schadepost van zeker tienduizend euro.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren