Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
35 files van totaal 120 km

Duo aangehouden voor illegale prostitutie

Toegevoegd: 28-03-2016, 17.10 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Maandagmorgen vroeg zijn op de Veerseweg in Middelburg een man en een vrouw aangehouden voor illegale prostitutie.


De politie kreeg midden in de nacht een melding van een alerte getuige, die een personenauto zag, welke zich verdacht gedroeg. Toen agenten in de omgeving gingen zoeken, zagen ze plotseling vanuit de Grote Sternstraat een personenauto aan komen rijden. Ze lieten de auto stoppen en controleerden de twee inzittenden. De auto bleek eerder veelvuldig in verband te zijn gebracht met meldingen over verdachte situaties en illegale prostitutie.

Vervolgens werd de vrouw, die naast de bestuurder zat, gecontroleerd. Deze 20-jarige vrouw stond diverse keren geregistreerd voor illegale prostitutie. Ze vertelde zich zojuist schuldig te hebben gemaakt aan illegaal prostitueren. Uit onderzoek bleek dit inderdaad te kloppen.

Hierop werden beiden rond 01.30 uur aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. De bestuurder was een 29-jarige man. Beiden hebben geen vaste woonplaats en verblijven op een tijdelijke locatie in Vlissingen.

De afdeling vreemdelingen identiteit en mensenhandel van de politie heeft maandagmorgen het duo verhoord en een onderzoek ingesteld naar illegale prostitutie en mensenhandel. Van uitbuiting of onder mensonterende omstandigheden moeten werken, is niets gebleken.

De politie zal een bestuurlijke rapportage opmaken voor het illegaal prostitueren. De man en de vrouw verlieten maandagmiddag rond 15.00 uur het cellencomplex.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
albert (29-3-2016 om 09:20)
Hier word je toch moedeloos van ? In nederland mag ook werkelijk alles hey als vreemdeling of illegaal !!! Die jonge vrouw vind het miss niet erg om zo geld te verdienen op haar rug maar het is wel zeer immoreel en die man pakt het geld natuurlijk.. Geen vaste woon of verblijfplaats, dat betekend dus dat ze ook nooit 1 boete gaan of zullen betalen want ze hebben geen adres.. Als ze schade rijden of verkeersboete's maken word er dus niks vergoed !!! Gelijk het land uitzetten of 3 jaar cel en vrouw heropvoeding.. Zo zien buitenlanders ons hier, land van wetteloosheid en alles mag.. Ze google'n in land van herkomst al op onze uitkerings-sites, dan kun je zelfs al taal kiezen en lezen ze hoeveel geld je gratis krijgt hier, ook bij uitzetting !
PE (29-3-2016 om 09:09)
Tja er is vast geen BTW over afgerekend. Dan krijg je ook nog een boete wegens illegale prostitutie en wegens het niet hebben van een vaste woon of verblijfplaats. En omdat je geen vaste verblijfplaats hebt ontduik je weer belasting. Zware misdrijven dus die belasting ontduiking. Voor je het weet ben je 3x genaaid. En ja dat je aan illegale prostitutie deed is puur bijzaak voor de overheid.
Iemand (28-3-2016 om 22:36)
Wat is dan illegale prostitutie? Is dat het geval als je prostitueert zonder aan de belastingdienst je inkomsten daarvan door te geven? De vrouw is meerderjarig toch? Wat is het probleem?
Cookie-instellingen beheren