Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie haalt MMBS uit het verkeer

Toegevoegd: 05-04-2016, 15.54 uur
Het betreffende ​MMBS-voertuig.
Het betreffende ​MMBS-voertuig.
© Foto: Twitter / wa_Schouwen01
Door: Roland de Jong

DREISCHOR - Tegen de eigenaar van een zogeheten motorvoertuig met beperkte snelheid (MMBS) is vandaag proces-verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de maximum constructiesnelheid.


Volgens wijkagent Douwe de Vries haalde het voertuig een maximumsnelheid van 80 kilometer. ​MMBS-voertuigen mogen maximaal 45 kilometer per uur rijden.

Aangezien de maximumsnelheid van de nu aangetroffen MMBS ver boven de geldende limiet lag, werd het voertuig door de politie uit het verkeer genomen. Ook werd er dus proces-verbaal opgemaakt.
 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lena (7-4-2016 om 14:18)
@Jordi voor een mmbs heb je een T-rijbewijs nodig en voor een T-rijbewijs ben je mimimaal 1500 euro kwijt !! jongelui onder de 18 jaar die voor hun werk/leeropleiding) een T-rijbewijs nodig hebben kopen daarom liever een mmbs dan een brommer omdat ze dan nog eens een brommer rijbewijs moeten betalen.
Toon (6-4-2016 om 21:48)
De Wet staat nu eenmaal toe dat (zeer) afwijkende voertuigen op de weg mogen komen. In een aantal gevallen om geldige redenen, edoch natuurlijk wordt er misbruik gemaakt en laten we eerlijk zijn: de wetten worden gemaakt door een aantal wereldvreemde politici, die van toeten nog blazen weten. Al zo dikwijls bewezen. Rammelende artikelen en nimmer gedacht aan lieden, die daar (on)gepast gebruik van maken en ook vergeten (geen zin? niet snappen?) de wet eens aan te passen op dat gebied. En ja...de pakkans is erg klein. Dus worden (onbedoelde) mogelijkheden benut.
piet (6-4-2016 om 15:32)
MMBS voertuigen mogen op de weg slechts 25 kilometer per uur. Met een maximale constructiesnelheid van 45km.
jordi (6-4-2016 om 15:02)
zelf nooit jong geweest zeker!!! weet je hoe dit soort dingen komt omdat je voor een brommer rijbewijs 1000,00 neer moet leggen en dan ook nog eens een brommer kopen voor veel jongeren niet te betalen en ja toen jullie vroeger 16 werden kocht je een brommer en gaan tegenwoordig gaat dat niet meer dus dan is dit een goeie optie. en iedereen kan wel degelijk zien dat het een mmbs voertuig is er zit namelijk een oranje gevaren driehoek op en er hoort een 25 km stikker op te zitten. gewoon goed kijken dus @jan @p @erdeewee @rien
W. Kruit (6-4-2016 om 13:07)
Als het zo gemakkelijk is om de snelheid van zo'n ding omhoog te krijgen, lijkt het mij, dat de wet op de feiten achterloopt. MMBS - voertuigen zouden alleen toegestaan moeten zijn, als ze gebouwd zijn als (bijv) 45 Km auto. Dan wordt het meteen een stuk moeilijker om zo'n geval harder te laten lopen. Ook is het dan voor het overige verkeer -door het kleinere formaat- beter te zien, dat het hier om een MMBS - voertuig gaat.
Martin (6-4-2016 om 12:35)
Deze auto's moeten snel verboden worden. Ze zien er uit als een gewone auto (in dit geval een Corsa) waardoor je als andere weggebruiker ook er vanuit gaat dat het een gewone auto is. Dat dit in de praktijk niet zo is kan voor vervelende verrassingen zorgen. Bovendien worden deze auto's vooral gebruikt om een rijbewijs, wegenbelasting en boetes te omzeilen. Je hebt tenslotte geen nummerplaat dus een opgevoerde NMBS kan niet worden geflitst. Deze kunnen alleen beboet worden als ze worden aangehouden door oom agent en hoe vaak zien we oom agent zelf nog in zeeland?
Cookie-instellingen beheren