Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie: 'Let goed op afsluiten auto'

Toegevoegd: 06-04-2016, 16.55 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie raadt mensen aan de komende tijd extra te letten op het correct afsluiten van hun voertuigen. In het oostelijke deel van Zeeuws-Vlaanderen zijn de laatste tijd namelijk regelmatig meldingen binnengekomen van auto-inbraken waarbij geen braakschade was. Mogelijk waren niet alle voertuigen correct afgesloten.


Volgens de politie zijn door agenten de laatste tijd verschillende controles uitgevoerd om te kijken of mensen hun auto’s wel goed afsluiten. "Uit deze controles bleek dat dit inderdaad niet altijd gebeurde. Bij controle van het merendeel van de auto’s bleken de eigenaars zelf hun eigendommen niet goed af te sluiten en er toch waardevolle spullen in achter te laten", aldus de politie.

"Ondanks het feit dat anderen toch echt met hun vingers van uw spullen af dienen te blijven, is eigen initiatief toch ook een groot goed. Neem daarom altijd het zekere voor het onzekere en voorkom dat uw waardevolle artikelen uit uw auto weggenomen worden door een eenvoudige handeling: sluit uw auto af", zo luidt de boodschap van de politie.

Betrapt
Vannacht is in Terneuzen volgens de politie nog een man verdacht bezig geweest bij geparkeerde auto's. "Een Terneuzenaar die een bewakingscamera bij zijn woning heeft hangen zag op de beelden dat er omstreeks 02.30 uur vannacht een onbekende persoon zowel aan de portieren van zijn eigen auto als die van de buurman zat te voelen", aldus de politie.

De Terneuzenaar heeft de beelden laten zien aan de politie en heeft melding gemaakt van deze verdachte situatie. "Uiteraard kennen we de beweegredenen van de man niet, maar het zou kunnen dat hij slechte bedoelingen had", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (7-4-2016 om 13:01)
Die van mij is gewoon open, er ligt helemaal niets in van waarde. Dus hoef ik ook niet om een nieuwe ruit.
peter (7-4-2016 om 11:45)
hey dat is raar, ik wou ook camera,s hangen aan de voorkant, maar dat mag niet, inbreuk op prive leven gaven ze op als reden, hoe kan dit nu.
Zeeuw (7-4-2016 om 11:44)
Let ook goed op de portieren. Tegenwoordig doen ze vaak aan de bijrijderskant een klein muntje of iets anders tussen de handgreep van het portier. Vervolgens wachten ze tot de eigenaar komt en dan rijden ze achter de auto aan totdat ze weer gaan parkeren. Wanneer je je auto dan op slot doet zal het portier waar het muntje er tussen zit niet op slot gaan, en zo kunnen ze dus zonder sporen inbreken in je auto...
Ineke (7-4-2016 om 10:16)
De politie moet weer vingerafdrukken nemen, en op zijn minst komen i.p.v via internet aangifte te laten doen.. Vorige week is er bij Hoek bij 2 vrachtwagens een raam ingeslagen, er leek bij beide vrachtwagens älleen" een tomtom gestolen te zijn die in de buurt terug werden gevonden. Dat bleek achteraf een afleider te zijn. Ineens werd er 1000 l diesel getankt van 1 van de pasjes!!!!! en de pasjes leken niet eens aangeraakt!!! Er wordt ook regelmatig diesel gestolen. Hoe moeten deze daders ooit gepakt worden als ze niet op hetedaad betrapt worden? ze gaan lachend verder met vernielen van spullen, en bestelen van mensen die keihard moeten werken om een bedrijf in stand te houden..
Paul (7-4-2016 om 08:02)
"Uiteraard kennen we de beweegredenen van de man niet, maar het zou kunnen dat hij slechte bedoelingen had",. Dit wil dus zeggen. we doen er niks aan.
albert (7-4-2016 om 05:30)
Beetje betuttelend hey oom agent.. Iedereen weet je auto op slot moet doen, net als op tv een autodeur is zo open gemaakt door handige crimineeltjes hey anders gebeurt het niet en zouden er geen auto's gestolen worden.. Als er geen braakschade was, is het gewoon open gemaakt met van die haken wat je ook in de films ziet.. Die dingen hebben politie zelf ook en anwb om auto's open te maken dus criminelen ook
Cookie-instellingen beheren