Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie nog steeds nergens in Zeeland op tijd

Toegevoegd: 06-04-2016, 17.09 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het lukt de politie nog steeds niet om binnen de zelf opgelegde norm van binnen 15 minuten ter plaatse te zijn bij 90 % van de spoedmeldingen. In Zeeland lukte dat in slechts 71,5 procent van de gevallen. Dat blijkt uit cijfers die de politie naar buiten heeft gebracht.


Het vaakst ging het mis in de gemeente Noord-Beveland. Daar was men maar in 50,7 procent van de gevallen binnen de norm ter plekke. Het snelst is de politie in de gemeente Middelburg. Daar was men binnen 86,2 procent van de gevallen aanwezig bij spoedmeldingen. Ook in Goes (82,8%) en Vlissingen (84,7%) was men relatief snel ter plekke.

Andere slechte scores werden behaald in Schouwen-Duiveland (67,6%) en de gemeente Sluis (65,1%). In Zeeland is wel een verbetering te zien: In 2014 was de politie in ruim 63 procent van de spoedmeldingen binnen het kwartier ter plekke. Afgelopen jaar ging het dus om 71,5 procent van de gevallen.

Politiechef Oscar Drost laat in een verklaring weten de cijfers op landelijk niveau te willen verbeteren. "In de stedelijke gebieden halen we de norm al wel. Het probleem doet zich het meest voor in enkele landelijke en uitgestrekte gebieden met een relatief lage bevolkingsdichtheid."

"Maar we moeten ook in ogenschouw nemen dat de gebieden waar we de reactienorm te vaak niet halen, veelal de veiligste van Nederland zijn, als je de ‘‘incidentdichtheid’’ meeweegt. Bovendien gebeurt het ook vaak dat als wij de reactietijd niet halen, de brandweer of de ambulance er al wel is."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alfred de Rijk (27-4-2016 om 19:31)
Vind je het gek. Politie is er amper in Zeeland. Steeds meer bezuinigingen waardoor je zo meteen moet wachten tot er politie uit Brabant komt om eens te kijken. Er zijn genoeg potjes waaruit ze eventueel politie agenten kunnen betalen zodat ook die mensen fatsoenlijk hun werk kunnen uitvoeren en er eens waardering komt voor het werk van de agenten.
Inwoner (7-4-2016 om 14:40)
Veere staat er niet bij, maar heeft ook een heel laag cijfer van 67,4% op tijd! Het enige politiebureau in de gemeente Veere is sinds vorig jaar zomer gesloten voor publiek en slechts een enkele agent werkt er nu nog, alles gaat naar Middelburg. Zeeland scoort slecht, behalve waar de basisteams hun bureaus hebben, goh vreemd he!
ger (7-4-2016 om 10:34)
Van geen wonder met al die bezuinigingen, je leest iid vaak dat de politie er is en geen daders kan vinden. Minder de grens open zetten en meer politie dus.... Vind wel dat dit soort onderzoeken niet openbaar gemaakt moeten worden het is nl ook een kaart voor de criminelen waar de pakkans het kleinst is.
Jan (7-4-2016 om 10:26)
Wel dat is te begrijpen ze blijven maar bezuinigen bij de politie en alles wordt maar slechter voor deze mensen terwijl hen alle rotte en vieze karweitjes mogen opknappen van een ander,ze verwachten zeker dat ze uit R/Dam hier in 5 minuten staan kom op deze mensen moeten ook door het drukke verkeer met hen auto,misschien zijn ze over 10 jaar wel weer op tijd want dan werken deze mensen in de regio en hebben zei een paard geparkeerd, voor de dorpen (en voor de steden super snelle fietsen) dus moet houden dames en heren van de politie laat je eigen niet gek maken gewoon doen waar je goed in bent
chuckles (7-4-2016 om 00:45)
je moet geen hogere wiskunde geleerd te hebben om in te denken dat de politie te weinig geld en mankracht heeft om in deze huidige bende te opereren een volstrekt logisch gevolg van de bezuiningsdrift van Den Haag moet veel meer geld heen, en geef die mensen ook een lon wat ze verdienen!
R (6-4-2016 om 22:11)
onderbezetting personeel.kantoren die sluiten, slechte werkomstandigheden, slecht salaris, bureaucratie. Met andere woorden de wouten die rondlopen is een druppel op een gloeiende plaat die nodig zijn.
Cookie-instellingen beheren