Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 26 km

Controle: Boetes, beslaglegging en gijzeling

Toegevoegd: 08-04-2016, 03.05 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij een grootschalige controle op Walcheren zijn donderdag 31 boetes uitgedeeld. Ook is er iemand door de politie in gijzeling genomen en werd op 39 voertuigen beslag gelegd. De Belastingdienst wist ruim 30.000 euro ter plekke te innen.


De controle vond tussen 13.30 en 20.00 uur plaats bij het parkeerterrein aan Het Zwin in Middelburg. In de omgeving werden in totaal 13.000 voertuigen gescand. Als daar aanleiding toe was verwezen motorrijders van de politie auto’s en brommers naar het controleterrein. Daar werden in totaal 31 bekeuringen uitgeschreven. Dat gebeurde onder meer vanwege de technische staat van auto’s en bromfietsen, het rijden zonder rijbewijs, het onverzekerd rondrijden en het rijden onder invloed.

Gijzeling
Bij 190 voertuigen was iets justitieel, strafrechtelijk of fiscaal niet in orde. De politie inde voor 2.675 euro aan openstaande boetes. Eén persoon werd wegens openstaande boetes voor 112 dagen in gijzeling genomen. De Belastingdienst nam ook deel aan de controle en die wist ter plekke in totaal 32.000 euro te innen. Mensen die nog een belastingschuld open hadden staan konden die namelijk direct per pin voldoen.

De Belastingdienst heeft daarnaast ook nog op 36 voertuigen beslag gelegd. Hiervan werden er 16 weggesleept omdat de belastingschuld niet direct kon worden betaald. De bestuurders van de overige 20 voertuigen mochten doorrijden, maar de eigenaren moeten binnen 4 weken hun belastingschuld betalen, anders wordt het voertuig alsnog in beslag genomen en verkocht.

Volgens de gemeente Middelburg, één van de partijen die betrokken was bij de controle, zullen 10 eigenaren van voertuigen met buitenlands kenteken een naheffing krijgen van in totaal 15.000 euro. “Zij reden onterecht met een buitenlands kenteken. De Douane doet daarnaast onderzoek naar 2 voertuigen”, aldus de gemeente.

Orionis Walcheren gaat bij 15 personen nader onderzoeken of zij wel recht hebben op de uitkering die zij krijgen. Tot slot inden de deurwaarders van de gemeente Middelburg voor 6.600 euro aan openstaande gemeentelijke belastingen en parkeerboetes. Zij lieten beslag leggen op 3 voertuigen.

Doel
Doel van de controle was volgens de gemeente het zichtbaar aanpakken van fraude en misstanden en daardoor het vergroten van de nalevingsbereidheid onder inwoners en bezoekers van de gemeenten Vlissingen en Middelburg. “De controle vond ook plaats in het kader van de versterkte aanpak van ondermijnende criminaliteit in het district Zeeland. Signalen die kunnen duiden op ondermijning worden door verschillende overheidsdiensten in een zo vroeg mogelijk stadium gezamenlijk opgepakt”, aldus een gemeentewoordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Toon (8-4-2016 om 20:19)
Altijd interessant om te lezen hoe mensen tegen dergelijk acties aankijken. Veel mensen weten echter niet wat er achter de schermen afspeelt. Kortom: waarom die controles en met welke diensten en welke doelen en ook met welke middelen? Deze controles worden besproken door diverse diensten/overheden en is geen opdracht van enige bestuurder of hotemetoot. Jan Doedel......tsja.....wordt niet echt belast met veel kennis van zaken. O.a. W. Kruit slaat de spijker op z'n kop. Ieder dient zijn verplichtingen na te komen en acties als deze maken de lieden, die dat niet wensen te doen toch wat onzeker. Wie niks te verbergen heeft zal niets te vrezen hebben. Soms even wat oponthoud. Meer van dit soort controles en dan diegene plukken, die erom vragen.
zzp-er (8-4-2016 om 17:34)
Elke keer weer verbaast wat ze pakken bij die controles, dit moeten ze gewoon wekelijks doen, hier krijgt de wel naar de regels levende en belastingbetalende burger tenminste een goed gevoel bij. Ze zouden zo'n actie ook eens bij Zierikzee moeten houden. Ik ken echt tientallen mensen die met een uitkering aan het werk zijn, en mij het brood uit de mond nemen door allerlei klussen aan te nemen voor een habbekrats.
Kees (8-4-2016 om 17:03)
Jan Doedel: De naam zegt al genoeg.
Middelburger (8-4-2016 om 13:17)
Ik begrijp uit de reactie van Jan Doedel dat persoonlijk de politie van geld en middelen voorziet om hun werk te doen. Ik zou anders niet weten dan dat het uit de geinde belastingen zou moeten komen. Maar goed dat er nog zulke vaderlandslievende mensen zijn. :)
William (8-4-2016 om 11:37)
Top! Svp meer van zulke controles, goed toezicht werkt!
fred (8-4-2016 om 11:28)
heel juist Jan Doedel, makkelijke prooi de hard werkende burger leeg roven . Die ze op moeten pakken lukt blijkbaar minder, verder uitleg is hier niet voor nodig. volgende grootschalige controle graag in de buurt van panama houden, brengt waarschijnlijk meer op .succes verzekerd
Cookie-instellingen beheren