Weerbericht:
Perioden met zon, geringe kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Delen catamaran aangespoeld Vlissingen

Toegevoegd: 08-04-2016, 09.59 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op het Badstrand bij Vlissingen zijn vannacht resten van een catamaran aangespoeld. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om resten van een catamaran die dit weekeinde werd gestolen in België.


De resten van de boot spoelden vermoedelijk rond hoog water aan. Dat was rond drie uur vannacht. Op het strand liggen twee grote onderdelen: de zogeheten drijvers van de catamaran. Eén van de drijvers ligt op de glooiing, de ander ligt vast op een paalhoofd. Het lijkt erop dat er verder niet of nauwelijks andere onderdelen van de catamaran zijn aangespoeld.

In de nacht van zondag op maandag vroeg duwden volgens Vlaamse media twee jongemannen bij Oostende een catamaran in het water. Die was niet van hun en bovendien niet klaar om te gaan varen. De twee hadden alleen twee planken om mee te kunnen roeien. Toen de catamaran begon te zinken ging het mis. Uiteindelijk lukte het één van de twee om weer op het strand te komen en alarm te slaan. Toen de hulpdiensten arriveerden lag de andere opvarende bewusteloos op de Zeedijk.

De dieven deden gisteren hun verhaal in de Belgische krant 'Het laatste nieuws'. Eén van de twee jongemannen heeft op Facebook ook een video geplaatst van de diefstal. Daarin is te zien hoe één van de twee naakt de catamaran richting zee duwt. De catamaran uit de video vertoont grote gelijkenis met het nu aangespoelde exemplaar: de kleur komt in ieder geval overeen.

De Nederlandse politie kan niet bevestigen dat het gaat om de gestolen catamaran maar geeft wel aan dat de zaak verder wordt opgepakt door de Belgische kustwacht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pdw. (8-4-2016 om 13:18)
Die twee jongens in Oostende hebben geluk gehad, het was bijna fataal geëindigd.
Cookie-instellingen beheren