Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 27 km

Jongen (13) opgepakt na poging beroving

Toegevoegd: 08-04-2016, 20.07 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft vandaag een 13-jarige jongen aangehouden kort nadat hij bij het station in Goes een straatroof probeerde te plegen. Er raakte niemand gewond.


De poging tot beroving vond rond 16.50 uur plaats voor het Goese NS-station. De 20-jarige aangever werd ter hoogte van de taxistandplaats door de straatrover aangesproken.

"Onder bedreiging van een mes eiste de dader geld. Hij had daarbij een muts over zijn gezicht te getrokken. Het slachtoffer rende direct weg, het station in. Kort daarna bedreigde de dader zijn slachtoffer opnieuw met het mes. Hij had in de tussentijd zijn muts afgezet", aldus de politie.

De verdachte ging er zonder buit vandoor. Hij probeerde weg te vluchten via het tunneltje in de richting van de Van Hertumweg. Korte tijd later kwam hij weer terug gelopen richting het station. Hij werd daarbij direct gearresteerd door de politie. Het bleek om een 13-jarige jongen uit de gemeente Schouwen-Duiveland te gaan.

De politie is nog op zoek naar het mes en de bivakmuts. Vermoedelijk heeft de dader deze goederen onderweg achtergelaten, weggegooid of verstopt. De politie komt daarom graag in contact met getuigen die de 13-jarige licht-getinte jongen rond 17.00 uur hebben gezien. Hij had een tenger postuur en kroeshaar. Opvallend was volgens de politie dat hij gekleed ging in een zwarte broek in combinatie met rode schoenen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (9-4-2016 om 21:56)
@MotoRob, ik verwar niks ik erken beide, jullie integendeel weigeren het beide in te zien en zien alleen de criminaliteit. Maar kijk ook eens in je eigen tuin, hoe haatzaaiend de meeste autochtonen zijn, als het aangaat om het gunnen van en aan een buitenlander of iemand met een kleurtje. Best bizar dat ik in drie reacties al heb toegegeven en aangekaart dat het een probleem is, maar jullie reaguurders nog steeds blijven reageren alsof ik het ontken, terwijl je makkelijk in elk bericht van mij het kunt terug lezen dat ik het probleem erken net als dat ik racisme erken. En dat is realisme mijn beste mensen, neem er een voorbeeld aan, anders blijf je in die kuil zitten waar je in zit.
MotoRob (9-4-2016 om 17:10)
Beste P; jij verwart discriminatie met realisme. Het is een feit dat de meeste criminelen van niet Nederlandse origine zijn. Het zou dat joch sieren om op een eerlijke manier aan zijn geld te komen en een voorbeeld te zijn voor zijn maatjes, maar dat is weer sience fiction.......
P (9-4-2016 om 14:31)
@de jankerds, ik ontken ook niks maar je moet dan ook zo mans genoeg zijn om te durven toe te geven dat je al racistisch van aard bent. Het woord tolerant alleen zegt al zoveel over je "mindstate" Ik zelf denk dat jullie oordelend en veroordelend soort deze marokkaantjes of licht getintjes verdienen en er in dit kwaad van beide kanten geen goede is. Dus doe je aub niet voor alsof je dat wel bent.
N.B (9-4-2016 om 10:39)
@P, Toon ziet dat heel goed, en velen met ons. Jij daar en tegen wandelt nog vrolijk rond in dromenland. Wakker worden!!
albert (9-4-2016 om 09:29)
Hey P tolerantie moet je verdienen.. Wij hebben nederland ook met keihard werken opgebouwd hey.. Als hier schoffies van etnische afkomst de meeste criminaliteit plegen en wij burgers zien dat dan is dat geen discriminatie maar waarheid.. Kijk in Goes en terneuzen en Vlissingen wie staan er langs de straat te dealen ? Marokaantje's op scooter die zichzelf te kijk zetten en is het niet bewezen dat meer dan 80% van alle criminelen een noord-afrikaans uiterlijk hebben ??? is geen discrimineren maar feit ! Ik ben een Noor van oorsprong en voel me ook buitenlander maar je woont en werkt in Holland en je respecteert de regels die er zijn ! Leer je kinderen de wet !
Erik (9-4-2016 om 08:51)
13 jaar ! Waar zou hij dat geld voor nodig hebben ? Voor een pak luiers.... ;-) Zal inderdaad wel weer een "excursie " worden via Halt. Maar ja, wat wil je in dit land waar iedereen maar binnen mag komen, de gevangenissen "leeg" staan of gesloten worden "omdat de misdaad" afneemt en omdat de Rechters toch "minder zware straffen" oplegt, En wij maar betalen voor de jeugdhulp, de rechtelijke bijstand, het in stand houden van al die "hulplijnen" organisaties en noem maar op om dit soort "zielige gevallen: bij te staan. "Slecht jeugd gehad, gediscrimineerd worden en weet ik wat voor onzin nog meer, die dit soort misselijkmakende snotjochies roepen om hun (mis)daad te vergoelijken :-( Krijg er een poepkleur van ( of is dat ook discriminatie?)
Cookie-instellingen beheren