Weerbericht:
Helder en droog
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Veel rook bij grote brand bedrijf Goes

Toegevoegd: 10-04-2016, 08.34 uur - Update: 10-04-2016, 12.49 uur
Door: Manfred Berrevoets

GOES - In het bedrijfspand van Weststrate langs de Deltaweg bij Goes woedt op dit moment een zeer grote brand. Het bedrijf voor landbouwmachines staat nog volledig in brand.


De rookpluimen zijn in de wijde omgeving te zien. De Veiligheidsregio Zeeland heeft via een NL Alert bewoners van Goes Noord het advies gegeven om uit de rook te blijven, naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten en ventilatieroosters te sluiten.

De brand bij het bedrijf werd rond 08.00 uur ontdekt. De brandweer heeft opgeschaald naar een zeer grote brand en probeert het vuur te blussen. Er zijn geen mensen in het pand. Ook zijn er geen mensen meer in het naastgelegen pand.

Er zijn meerdere explosies gehoord bij het blussen van de brand. Dit heeft te maken met ramen die door de hitte kapot springen. Er staan ook andere spullen in het pand die voor de explosies zorgen. De brandweer houdt hier controle op en is bezig met het koelen van een gastank.

De rotonde Tiendenplein zal voor een deel worden gesloten. In verband met groot watertransport liggen slangen over de weg bij de afslag richting Goes Noord. Het doorgaande verkeer over de 'sHeer Hendrikskinderendijk, Deltaweg en Nieuwe Rijksweg ondervindt op dit moment geen hinder van de rookontwikkeling.

In de omgeving van de brand zijn meetploegen van de brandweer bezig om te kijken wat de effecten zijn van de brand op de gezondheid van mensen in de omgeving en eventuele maatregelen te adviseren. Eén van de maatregelen was bijvoorbeeld het afgeven van het NL-Alert bericht.

Gezien de omvang van de brand is rond 09.30 uur GRIP1 afgegeven om de coördinatie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
Weststrate Goes volledig uitgebrand   (10-04-2016)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dietje (21-4-2016 om 09:17)
Ik vind dat je niet mag oordelen over het feit dat de brandweer de brand niet (goed genoeg) heeft geblust. Je snapt zelf dat, vanaf de tijd dat de brand ontdekt is, tot de tijd dat de brandweer ter plaatse was, het vuur zo snel om zich heen kon grijpen, dat er sowieso geen redden meer aan was, op het moment dat de brandweer ter plaatse kwam. Daarom kiest men er dan voor om de brand gecontroleerd te laten uitbranden. Bovendien was eer ook nog een gastank die gekoeld moest worden. Ik weet niet of deze ook is ontploft. Ook met ontploffingen moet je rekening houden. Ik kan wel merken dat jij, Tommy, niet echt veel verstand hebt van branden blussen. Daarom: "Houd voortaan je aangezicht, en denk na en zoek uit waarom ze zó de brand blusten."
Karin (10-4-2016 om 12:07)
Ook in zierikzee
Par (10-4-2016 om 11:23)
Straten in Goes Noord liggen bezaait met brokstukken van de brand. Isolatie en dak materiaal, misschien asbest?
Par (10-4-2016 om 11:22)
Straten in Goes Noord liggen bezaait met brokstukken van de brand. Isolatie en dak materiaal, misschien asbest?
Tommy (10-4-2016 om 10:57)
Niet zo vreemd dat het pand volledig is uitgebrand. De brandweer blustte niet eens... Ze keken alleen maar toe. Pas toen het pand volledig in brand stond begonnen ze te blussen.
voorkom roddels (10-4-2016 om 10:57)
ik wens die mensen heel veel sterkte toe hopelijk zijn ze goed verzekerd