www.hvzeeland.nl

Veel rook bij grote brand bedrijf Goes

Toegevoegd: 10-04-2016, 08.34 uur - Update: 10-04-2016, 12.49 uur

Veel rook bij grote brand bedrijf Goes
Door: Manfred Berrevoets

GOES - In het bedrijfspand van Weststrate langs de Deltaweg bij Goes woedt op dit moment een zeer grote brand. Het bedrijf voor landbouwmachines staat nog volledig in brand.

De rookpluimen zijn in de wijde omgeving te zien. De Veiligheidsregio Zeeland heeft via een NL Alert bewoners van Goes Noord het advies gegeven om uit de rook te blijven, naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten en ventilatieroosters te sluiten.

De brand bij het bedrijf werd rond 08.00 uur ontdekt. De brandweer heeft opgeschaald naar een zeer grote brand en probeert het vuur te blussen. Er zijn geen mensen in het pand. Ook zijn er geen mensen meer in het naastgelegen pand.

Er zijn meerdere explosies gehoord bij het blussen van de brand. Dit heeft te maken met ramen die door de hitte kapot springen. Er staan ook andere spullen in het pand die voor de explosies zorgen. De brandweer houdt hier controle op en is bezig met het koelen van een gastank.

De rotonde Tiendenplein zal voor een deel worden gesloten. In verband met groot watertransport liggen slangen over de weg bij de afslag richting Goes Noord. Het doorgaande verkeer over de 'sHeer Hendrikskinderendijk, Deltaweg en Nieuwe Rijksweg ondervindt op dit moment geen hinder van de rookontwikkeling.

In de omgeving van de brand zijn meetploegen van de brandweer bezig om te kijken wat de effecten zijn van de brand op de gezondheid van mensen in de omgeving en eventuele maatregelen te adviseren. Eén van de maatregelen was bijvoorbeeld het afgeven van het NL-Alert bericht.

Gezien de omvang van de brand is rond 09.30 uur GRIP1 afgegeven om de coördinatie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
Weststrate Goes volledig uitgebrand   (10-04-2016)