Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weststrate Goes volledig uitgebrand

Toegevoegd: 10-04-2016, 12.14 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Van de gebouwen van Gebr. Weststrate B.V. aan de De Puyeweg in Goes is vrijwel niets over. Vanochtend brak een zeer grote brand uit en die greep flink om zich heen. Nu de brandweer aan het nablussen is, is goed zichtbaar hoe omvangrijk de schade is.


Gebr. Weststrate B.V. levert onder meer tractoren, landbouwmachines, heftrucks en grondverzetmachines. De brand bij het bedrijf werd rond 08.00 uur opgemerkt. Ondanks de inzet van behoorlijk wat brandweermaterieel kon niet worden voorkomen dat zowel het gebouw met kantoorruimte als de loods annex showroom volledig in vlammen opgingen.

Bij de brand kwam erg veel rook vrij. De Veiligheidsregio Zeeland stuurde daarom rond 08.45 uur een NL Alert-bericht uit zodat omwonenden werden geïnformeerd. Hen werd namelijk tot 11.20 uur geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen.

Isolatiemateriaal
Volgens de Veiligheidsregio is er geen asbest vrijgekomen maar wel zijn er stukjes isolatiemateriaal door de wind verspreid. Bewoners die hier last van hebben wordt geadviseerd het materiaal niet met blote handen op te pakken maar om handschoenen aan te doen en dan de stukjes bij het restafval te gooien. Het materiaal kan gewoon worden weggespoten en tuinmeubelen kunnen met water en zeep worden schoongemaakt.

De gemeente Goes gaat straten, speeltuinen en openbare voorzieningen daar waar nodig reinigen. Op sportpark 't Schenge worden vandaag alle activiteiten afgelast. Reden voor de afgelasting is dat er mogelijk deeltjes op de sportvelden zijn neergekomen. Deze deeltjes moeten eerst opgeruimd worden door de gemeente.

De Veiligheidsregio heeft ook nog een advies voor de mensen diegroente of fruit uit eigen tuin eten. “Ligt hier zichtbaar isolatiemateriaal op, dan is het advies de fruit en/of groente weg te gooien in uw zwarte afvalcontainer of waar u anders uw restafval in gooit”, aldus een woordvoerder. Mensen die vragen hebben over de brand kunnen bellen met het telefoonnummer 0113-249634 van de gemeente Goes.

Rond 12.10 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De brandweer is nog druk bezig met nablussen.

Zie ook:
Veel rook bij grote brand bedrijf Goes  


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
visje (10-4-2016 om 14:06)
NL alert werkte ook niet optimaal; kreeg geen 1e wel een 2e. Iemand anders had het net andersom...wel een 1e maar geen 2e!! Brokstukken worden nu dmv veegauto's weggezogen maar in de plantsoentjes waait het net zo hard weer op straat en bij mij thuis waait het vanuit de dakgoot ook weer naar beneden....denken ze hier ook aan wat op schuurtjes en in dakgoten ligt?? Heel veel sterkte voor fam Westrate en personeel...zonde zo'n mooi bedrijf.
Evi (10-4-2016 om 13:50)
Gelukkig alleen materieƫle schade!
hans hoekman noordwelle (10-4-2016 om 13:43)
triest als zoiets gebeurd.net nu het seizoen begint voor boeren en fruittelers. veel sterkte en wijsheid toe gewenst
erwin (10-4-2016 om 13:41)
@Joost ,ooit gehoord van koortsluiting??? is al erg genoeg voor de gedupeerden en bedrijfsleiders
@joost (10-4-2016 om 13:30)
Beste Joost, Om ergens vuur of brand te krijgen heeft men 3 dingen nodig....Zuurstof, hitte en een brandbare stof....Tot zover deze les in : "hoe ontstaat brand"
L.w (10-4-2016 om 12:49)
Wat zonde van zo een mooi bedrijf, heftig..
Cookie-instellingen beheren