Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist 9 maanden voor zakkenrollen

Toegevoegd: 15-04-2016, 09.01 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 25-jarige V. G. uit Breda, die momenteel in het buitenland vertoeft, is gisteren een celstraf van negen maanden plus nog eens drie maanden voorwaardelijk geëist.


De vrouw wordt ervan verdacht zich in maart 2013 bezig te hebben gehouden met zakkenrollen. Vijf keer lukte het haar op een pinpas te rollen en vier keer lukte het haar om daarmee te pinnen. Ze zou hiermee in totaal een dikke 18.000 euro mee buitgemaakt hebben. Eén keer bleef het bij een poging.

Het zakkenrollen gebeurde één keer in Goes en verder in andere plaatsen buiten Zeeland. Aan de hand van camerabeelden kon de vrouw uiteindelijk in de kraag worden gevat. De advocaat van de vrouw stelde dat er vrijspraak moest volgen omdat het volgens hem absoluut niet duidelijk was of de vrouw op de camerabeelden inderdaad ook de vrouw was die gisteren terecht had moeten staan. "Het is een Roma en die lijken allemaal op elkaar", betoogde hij. "Voor hetzelfde geld is het een ander."

Uitspraak over twee weken.

Zie ook:
Pinpasdief voorlopig achter tralies (18-05-2015)
Seriezakkenroller opgepakt in Servië (21-11-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anuska (15-4-2016 om 09:34)
Misschien hadden ze haar paspoort in 2013 al moeten inhouden zodat zij niet kon vertrekken naar het buitenland en ik mag hopen dat als ze nu weer naar nl komt dat ze direct word opgepakt.
Jaap (15-4-2016 om 09:10)
Het is een Chinees, een Belg of een Zweed en die lijken allemaal op elkaar. Kom op zeg, die smoes hadden we nog niet gehoord. Deze advocaat kan beter niet bij de groenteboer gaan werken want alle fruit lijkt ook op elkaar. Wat een fantasten toch!
Cookie-instellingen beheren