Zwaargewonde bij ongeluk Schoondijke

Toegevoegd: 16-04-2016, 04.32 uur - Update: 16-04-2016, 13.06 uur

Door: Manfred Berrevoets

SCHOONDIJKE - Bij een ongeval in Schoondijke is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige man uit Hoofdplaat zwaargewond geraakt.

Het eenzijdige ongeval vond rond 01.00 uur plaats op de Statendijk. Een personenauto met twee inzittenden raakte van de weg en reed de dijk af. De auto kwam onderaan de dijk in een diepe sloot tot stilstand.

Gelijk na de melding rukte de brandweer met diverse voertuigen uit. Ook twee ambulances en de Rotterdamse traumahelikopter werden opgeroepen. Deze helikopter is niet meer ter plaatse geweest, wel is er een traumateam uit België ter plaatse geweest voor medische assistentie. De ambulancedienst en brandweer verleenden hulp aan de passagier. Hij werd door een ambulance met spoed naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.

De bestuurder, een 34-jarige man uit de gemeente Sluis, werd door het ambulancepersoneel onderzocht. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Uit een ademtest bleek dat hij vermoedelijk teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau in Terneuzen gebracht. Daar legde de bestuurder een uitgebreide ademanalyse af. Het eindresultaat was 530 ug/l. De man is ingesloten en wordt zaterdag verhoord.

De politie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Zo werd een getuige gehoord en heeft de afdeling verkeersongevallen afhandeling een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. De auto is voor verder onderzoek in beslag genomen. Een bergingsbedrijf heeft deze uit de sloot getakeld.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lezen Hans (18-4-2016 om 08:37)
Hans, Waar lees je dat hij zijn rijbewijs pas net had? De beste man is 34 dus zou hij al +/- 16 jaar in het bezit kunnen zijn van...
Bram (17-4-2016 om 23:45)
Laat deze bestuurder aub voor alle kosten opdraaien. Rijbewijs afpakken en nooit meer terug geven ! Gevaar op de weg ! Hij zal je Kind maar van de straat af rijden !! Geef hem een trapauto !
hans (16-4-2016 om 17:17)
zo te zien aan de velgen een snelle auto waarom niet als bij motoren eerst ervaring op doen met een lichte auto en na drie of vier jaar mag je met een ander rijden want als je pas je rijbewijs heb moet je nog ervaring op doen en dan nog drank op dat is heel dom laat hem maar eerst eens een rij ervaring test doen want hij heeft nog geen voertuigen beheersing en dan in een auto die niet zo snel is voortaan laten rijden
john (16-4-2016 om 16:52)
gewoon de kosten op de drankorgels verhalen ,idioten