Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 37 km

Duo opgepakt na vernielingen bij café

Toegevoegd: 16-04-2016, 16.16 uur
Door: Manfred Berrevoets

AXEL - Zaterdagmorgen vroeg zijn op de Kerkdreef in Axel twee jongemannen aangehouden voor vernielingen bij een café aan de Zeestraat.


De politiemeldkamer kreeg vrijdagavond rond 23.35 uur een melding dat een groep jongeren vernielingen pleegde in de buurt van het café. Ze hadden plantenbakken vernield en een fiets tegen de gevel gegooid. Agenten zagen twee grote plantenbakken midden op de weg liggen. Ook lag er een fiets op de grond naast het horecabedrijf.

De agenten namen twee aangiften op. Ook legde een getuige een verklaring af. Uit het onderzoek bleek dat de vernielingen door twee leden van de groep waren gepleegd. De politie ging hierna in het centrum van Axel op zoek naar de daders.

Rond 01.00 uur kreeg de politie een melding dat de jongemannen waren gesignaleerd in de buurt van de Bastionstraat en Stationsstraat. Agenten, die op dat moment in de Passage waren, zagen twee jongemannen lopen. Toen zij de agenten zagen, renden ze richting de Kerkdreef weg. Agenten troffen even later in de bossen van de tuin van de kerk twee jongeren aan. Ze werden aangehouden.

Het ging om een 19-jarige inwoner uit Axel en een 19-jarige inwoner uit het Belgische Geraardsbergen. Het duo werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar ze werden ingesloten. Het tweetal is zaterdagmiddag verhoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren