Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 45 km

Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding

Toegevoegd: 16-04-2016, 17.30 uur
Door: Manfred Berrevoets

SAS VAN GENT - Zaterdagmorgen is in een winkel aan de Zusterstraat in Sas van Gent een dronken man aangehouden voor een aanrijding.


De politiemeldkamer kreeg rond 11.00 uur een melding dat er een aanrijding op een parkeerplaats aan de Zusterstraat had plaatsgevonden. De dronken bestuurder was daarna de winkel ingelopen. Agenten gingen met de eigenaar van de beschadigde auto mee de winkel in. Hij wees de veroorzaker aan.

De man, een 57-jarige inwoner uit Westdorpe, werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau in Terneuzen gebracht. Op het politiebureau werd een uitgebreide ademanalyse van de man afgenomen. Het eindresultaat was 675 ug/l, wat drie keer de toegestane hoeveelheid is.

Het rijbewijs van de bestuurder werd ingenomen. Van hem werd een verklaring opgenomen. Rond 15.00 uur mocht hij het politiebureau met een proces-verbaal verlaten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeroen (16-4-2016 om 21:36)
Naar mijn idee zou er veel meer gedaan moeten worden om te voorkomen dat mensen dronken achter het stuur kruipen. Zij zijn levensgevaarlijk en er vallen elk jaar dan ook tientallen doden en honderden gewonden door dronken bestuurders. Het lijkt wel of het min of meer geaccepteerd wordt wanneer mensen dit veroorzaken wanneer zij dronken zijn, alsof zij er dan weinig tot niets aan konden doen. Zelfs na vele malen dronken betrapt te zijn krijgen zij gewoon weer hun rijbewijs terug. Zo was de automobilist die vorig jaar een baby dood reed al 9 maal veroordeeld geweest voor dronken rijden. Snapt u dat nog? De horeca en Koninklijke Horeca Nederland zouden ook eens hun verantwoording moeten nemen en niet alleen maar aan hun omzet moeten denken.
Cookie-instellingen beheren