Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Politie helpt gewonde hond op A58

Toegevoegd: 16-04-2016, 20.25 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond een aangereden hond met spoed naar een dierenarts gebracht. De hond was bij zijn baasje ontsnapt en liep over de snelweg A58 waar het dier werd aangereden.


Toen de politie ter plaatste kwam leefde de hond nog wel maar was zwaargewond. Omdat de dierenambulance vanuit Westkapelle moest komen heeft de politie de hond in een politiebus met spoed naar een dierenarts in Middelburg gebracht. Hij is toegedekt met een warmtedeken. Zijn ogen stonden al afwezig en de ademhaling was zeer snel en oppervlakkig.

De dierenarts stond de politie al op te wachten. De hond is zo snel mogelijk behandeld maar overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. De eigenaar van de hond is naar de dierenarts gekomen en opgevangen door de hondengeleiders van de politie waarna hij afscheid kon nemen van zijn hond.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
t Is wat (20-4-2016 om 16:10)
Zielig voor de hond en zijn baas, maar denk ook eens aan die bestuurder! Je zult op de snelweg rijden en opeens een hond op je motorkap krijgen! Dat verwacht je niet! Je schrikt je bijna dood en kunt er zeker een trauma aan overhouden! Ik wens de bestuurder dan ook heel veel sterkte toe!
Joos (17-4-2016 om 13:28)
Hele mooie actie van de agenten! Bedankt en goed dat ook dit soort berichten naar buiten komt. Sterkte voor de baasjes.
D (17-4-2016 om 11:58)
Ben vaak niet te spreken over de politie jammer genoeg. Maar in dit geval.. heel mooi dat de politie zich heeft ingezet voor dit beestje!
Ron (17-4-2016 om 11:53)
Hoe erg, goed te lezen dat de politie op deze manier heeft gehandelt. Sterkte voor de eigenaar van de hond.
cq (17-4-2016 om 11:28)
Zeer goede actie van de politie, het doel deze hond zijn leven zien te redden maar mocht niet meer baten, misschien ook wel beter voor de hond als je zo zwaar gewond bent.Maar wat ik nog wil mee geven aan vele honden bezitters van uit mijn optiek gezien zorg dat je je hond goed aangelijnd hebt, want als je ziet hoeveel er los lopen en dan zeggen ze ook nog oh, die doet niets hoor of loopt niet weg, wil niet zeggen dat dit andere honden bezitters daar mee akkoord gaan, en zorg dat deze ook niet uit huis kan ontsnappen, er zijn vele voorbeelden van zeer ernstige ongevallen, bijt incidenten enz. Verder veel sterkte toegewenst aan de familie voor het verlies van hun hond onder deze omstandigheden, valt niet mee! gr een honden eigenaar.
lia v.d. Broeke (17-4-2016 om 06:15)
Wat goed dat de politie zo zorgzaam was voor de arme hond op de snelweg A 58 een dikke pluim
Cookie-instellingen beheren