Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 20 km

Bestuurder ongeval was onder invloed

Toegevoegd: 17-04-2016, 13.11 uur
De auto is gaan glijden en tussen twee bomen door de sloot ingereden.
De auto is gaan glijden en tussen twee bomen door de sloot ingereden.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Manfred Berrevoets

WESTDORPE - De bestuurder die zaterdagavond berokken was bij een ernstig eenzijdig ongeval in Westdorpe is door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed. Het ongeval vond rond 21.50 uur plaats op de Tractaatweg.


De 21-jarige bestuurder is vermoedelijk de macht over het stuur verloren nadat hij met te hoge snelheid een auto wilde inhalen. De auto is gaan glijden en tussen twee bomen door de sloot ingereden. Door de klap raakt een 16-jarige jongen achter in de auto bekneld. De brandweer heeft hem uit het voertuig gehaald door het dak open te knippen. Vervolgens is het slachtoffer met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis in Gent. Daar is hij geopereerd aan een beenbreuk.

De bijrijder (21) is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. Alle betrokkenen komen uit Axel. De bestuurder raakte niet gewond en is voor verhoor en nader onderzoke aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Uit een ademanalyse blijft overigens dat hij meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol heeft gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.

Vanwege het onderzoek door de VerkeersOngevalAnalisten van de afdeling Forensische Opsporing is het verkeer lange tijd omgeleid. Er zijn sporen veilig gesteld en foto’s genomen van de aangetroffen situatie en de beschadigde auto. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen wordt een rapport opgesteld.

Zie ook:
Gewonden bij ongeluk Tractaatweg  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lobke (26-4-2016 om 21:50)
Hallo Panda. Ik geef u helemaal gelijk hoor! ik ben ook absoluut geen voorstander van alcohol in het verkeer. Zelf ben ik een geheel onthouder. Van mij mag er ook zekers een wet komen dat alcohol verboden word achter het stuur. En ja inderdaad ook je reactievermogen word trager. Afijn laat de politie het maar eens goed uitzoeken allemaal. Ik ben allang blij dat de 2 bijrijders er weer helemaal bovenop komen. Dus ja deze bestuurder zat wel degelijk fout om met die twee pinten op achter het stuur te kruipen. Hoop dat hij zijn les er ook van leert.
Panda (25-4-2016 om 13:42)
Hallo Lobke er staat niet dat hij dronken was, maar dat hij onder invloed was. Dat is wel wat anders, Ja, als beginnend bestuurder mag je minder drinken, dan iemand die al langer zijn rijbewijs heeft. Maar je ziet, dat ook 2 pintjes te veel kunnen zijn. Voor hetzelfde geld rijdt hij iemand dood. Maar zijn remmen werkte niet optimaal, nu dat is ook al niet in zijn voordeel. Het zou beter zijn alcohol helemaal te verbieden in het verkeer deze twee gaan niet samen dat wordt steeds weer bewezen.I*n het verkeer moet je soms heel ver vooruit kijken het lijkt wel of de bestuurder van de auto die 70 reed nu de schuld Allemaal maakte ze fouten, behalve diegene die jij verdedigt Hij had dus pech.
Lobke (19-4-2016 om 13:51)
Ten eerste hij was niet dronken. Hij is beginnende rijder en als je dus 2 pintjes op heb zoals in zijn geval dan zit je al aan die 2x de toegestane hoeveelheid. Ten tweede hij reed de toegestane snelheid maar de auto voor hem reed rond de 70 km per uur. Hij kwam dus op een gegeven moment te dichtbij die auto en wilde afremmen maar de rem werkte niet optimaal! dit zijn ze nu aan het onderzoeken. Dus het was of met 100 km per uur tegen de auto voor hem knallen of inhalen bij een doorgetrokken streep. Hij besliste om dan maar in te halen om die auto dan niet te raken. Toen hij terug voor die auto reed raakte hij in een slip en verloor de macht over het stuur. Jongen naast hem heeft verklaard dat hij keurig reed verder.
wim (18-4-2016 om 19:06)
Als je twee maal de toegestane hoeveelheid aan drank achter je kiezen hebt kan een ieder begrijpen dat zoiets niet goed afloopt en is ook zo gebleken, wat een verantwoording voor de bestuurder als je eigen door zoiets door drank op je geweten heeft als gevolg door je eigen schuld. Die je veroorzaakt heeft.
Boterblommeken (18-4-2016 om 14:40)
@berger: In een andere publicatie stond dat hij twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Dat is wel meer dan een biertje denk ik.
gerry (18-4-2016 om 12:29)
wil niet zeggen dat ik het goed keur, maar 2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol zijn in dit geval misschien 2 of 3 biertjes, dan ben je niet dronken. Lompe actie ja, te hard gereden, waarschijnlijk wel, maar denk dat hij al genoeg ellende achter zich aan krijgt met zijn vrienden in het ziekenhuis, en het staartje dat dit gaat krijgen voor hem. een harde les op zich al.
Cookie-instellingen beheren