Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Mishandeling met taser in Terneuzen

Toegevoegd: 18-04-2016, 15.40 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een 18-jarige Terneuzenaar is maandag aangehouden in zijn ouderlijke woning omdat hij er van wordt verdacht dat hij zondagavond een plaatsgenoot heeft verwond met een taser.


Zondag stond rond 21.15 uur een 16-jarige jongen in de Axelsestraat. Op dat moment stopte er een auto bij hem in de buurt en stapte er een jongen uit die hij kende. Deze jongen kwam agressief naar hem toe met iets in zijn hand wat leek op een zaklantaarn. De aangever hoorde echter een zoemend geluid en zag geknetter uit de zaklamp komen. Hij begreep toen dat zijn belager een taser in zijn hand had.

De verdachte viel het slachtoffer aan met de taser en het slachtoffer verdedigde zich maar kon niet voorkomen dat hij, onder andere in zijn gezicht, geraakt werd door de taser. Hij voelde een hevige pijn. De aanvaller ging weg en het slachtoffer meldde zich bij de politie. Die startte en onderzoek en wist vrij snel wie de dader was. De jongen werd maandagmorgen aangehouden en in zijn kamer werd kort daarop een taser gevonden. Het wapen is in beslag genomen.

De taser die in beslag is genomen, lijkt volgens de politie op een zaklamp. "Maar je kan er iemand flink mee verwonden. Je kan er ernstige brandwonden van krijgen en soms resulteert het zelfs in een hartaanval. De straffen die je krijgt als je wordt gepakt met een taser zijn dan ook niet mals. Een taser wordt gelijk gesteld met het bezitten van een vuurwapen. En dat betekent behalve een straf ook een strafblad. De politie roept jongeren daarom op hun tasers, al dan niet anoniem, in te leveren bij de politie. Hou het niet bij je, verkoop het niet, maar zorg dat je het niet meer in je bezit hebt", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (19-4-2016 om 18:08)
deze taser zaklampen worden door polen en Roemenen naar hier gehaald en te koop aangeboden, voor 5tientjes kun je er al 1 kopen
Cookie-instellingen beheren