Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 13 km

Slachtoffer ongeluk drukte gaspedaal in

Toegevoegd: 19-04-2016, 09.44 uur
De vrouw werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.
De vrouw werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De vrouw die gisteren bij een ongeluk in Vlissingen een flinke ravage aanrichtte heeft vermoedelijk het verkeerde pedaal ingedrukt toen ze wilde remmen. Dat zegt de politie.


Het slachtoffer, een 84-jarige vrouw uit Vlissingen, reed rond 17.20 uur over de Burgemeester van Woelderenlaan. Ze wilde remmen bij de rotonde op de kruising met de Sloeweg, maar drukte daarbij dus vermoedelijk het gaspedaal in.

De vrouw kwam in botsing met een auto die vanaf de Sloeweg kwam en schoot vervolgens door tegen een lantaarnpaal. De Vlissingse werd voor controle naar het ziekenhuis in Goes gebracht maar bleek geen (ernstig) letsel opgelopen te hebben.

Zie ook:
Auto rijdt lantaarnpaal Vlissingen omver   (18-04-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (20-4-2016 om 12:13)
als dit een jongere zou overkomen, kostte het zijn rijbewijs en een emg cursus want dan heet idioot doet een bejaarde dit is ooochh zielig en mogen ze het rijbewijs houden maar wat is het verschil??? in mijn ogen zijn het beide bestuurders van een motorvoertuig dus zouden ze ook hetzelfde aangepakt moeten worden ofniet??
Toon (19-4-2016 om 20:56)
In mijn ogen heeft de leeftijd vrij weinig te maken met de rijvaardigheid. Rijvaardigheid is iets wat een persoon betreft. Ouderen maken dan mogelijk wat meer foutjes en dan onbewust. Jongeren en "kilometervreters" maken ook foutjes, maar meer bewust. Denken over het algemeen: "we kennen en kunnen het wel". Overigens kent de Wet (Wegenverkeerswet e.d.) diverse mogelijkheden om de rijvaardigheid van weggebruikers in alle leeftijdsklassen tussentijds te toetsen. Bv keuring voor ouderen, nieuw examen na grove overtredingen (ongeschikt/onbekwaam in vaktermen). Kijk naar mezelf (nog lang geen 84): heel kilometers gereden, voortgezette rij opleiding genoten en bijgehouden. Rij nu veel op het eiland. Weer eens buiten de provincie=even wennen.
GeJa (19-4-2016 om 19:59)
Dus als ik het goed begrijp mogen -volgens sommigen hier- alle leeftijdscategorien ongelukken veroorzaken behalve ALLE 80 plussers. Die mogen dus onder geen beding ook maar 1 ongeluk veroorzaken. Noem mij dan eens één leeftijdscategorie die nooit of te nimmer ook maar één verkeersongeluk veroorzaakt of veroorzaakt heeft! (0 tot 4 jarigen misschien?)
biggetje (19-4-2016 om 18:59)
@ Peter .Dat deze mevrouw haar rijbewijs haalde toen er nog paard en wagens op weg waren heeft er niets mee te maken. Ze is met het verkeer meegegroeid en heeft toch de leeftijd van 84 gehaald. Wat veel "jonge" bestuurders niet halen of leest U de andere berichten van dronken jongere die op bomen klappen en in de sloot belanden niet.
loesje (19-4-2016 om 18:08)
precies laura... er zijn zat mensen die gevaar op de weg zijn...schueren rakeling langs je heen, houden zich vaak niet aan de snelheid en denken te kunnen rijden, terwijl iedere simpele een gaspedaal kan indrukken, maar rijden is een kunst, houdt rekening met het onverwachte, als je dat kunt en kan hendelen zonder te schelden en te vloeken, ben je al een end op weg naar goede chauffeur.
Zeeuwse showride (19-4-2016 om 17:20)
Niet elk gevaar op de weg is een 80-plusser maar elke 80-plusser is wel een gevaar op de weg. Nogmaals gelukkig is mevrouw er goed van afgekomen. Maar wie ziet er in f*cksnaam het gaspedaal (meest rechts) aan voor de rem (middelste) waarbij, wanneer we tot stilstand willen komen ook de koppeling (meest links)? Juist mensen die er (helaas), niet meer toe in staat zijn
Cookie-instellingen beheren