Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Processen-verbaal voor snijden zeegroente

Toegevoegd: 20-04-2016, 10.59 uur
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - Ter hoogte van de Scheldedijk bij Hoofdplaat zijn dinsdag drie mannen geverbaliseerd door de politie omdat zij zeegroenten aan het snijden waren in een gebied waar dat verboden is.


De drie werden betrapt toen zij al ruim 60 kilo lamsoren hadden gesneden langs de Westerschelde. Alle drie de betrokkenen is proces-verbaal aangezegd. De mannen waren 54, 20 en 15 jaar oud en afkomstig uit Tilburg en Kruiningen. Voor de 15-jarige zit er waarschijnlijk nog een staartje aan dit verhaal. Omdat hij eigenlijk op school had moeten zitten, maar aan het spijbelen was, is door de jeugdagent contact opgenomen met zijn ouders en de school. Het is niet bekend of er wat het spijbelen betreft verdere stappen zullen worden ondernomen.

De Westerschelde is in zijn geheel aangewezen als gebied waar geen zeegroenten zoals lamsoren en zeekraal gesneden mogen worden. De enige uitzondering is een gedoogplaats op de zandplaten bij Walsoorden. Langs de Oosterschelde is het snijden van zeegroenten toegestaan mits men een vergunning heeft.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jajo (21-4-2016 om 19:30)
Ferme jongens, stoere knapen!!! die met z'n drieën even 60 kilo lamsoor snijden, dat zijn nou de echte! Zij werken tenminste voor hun geld (ik ga er van uit dat ze deze hoeveelheid niet met z'n drieën opeten). Wat betreft de politie zij liggen met mooi weer aan de dijk te luieren, ik zou me schamen dat ik daar me geld mee moest verdienen. Er is genoeg criminaliteit om daar de aandacht op te vestigen! Van deze lamsoorsnijders heeft niemand last!!
Mark (20-4-2016 om 21:06)
Tja 60 kg is wel beetje aan de hoge kant
kasper (20-4-2016 om 19:02)
eerlijk gezegd heb ik liever dat die 15 jarige jarige met 60 kg lamsoor thuiskomt dan met 6 kilo coke hij wil tenminste nog wat doen voor de poen.
Veiligheidsman (20-4-2016 om 18:25)
egte zeeuw: u heeft gelijk en zou ik ook willen. Maar in een beschermd NB-gebied bent u en ik ook met één ons lamsoor of zeekraal de pineut. Zonder ontheffing van de provincie mogen we ook geen vrij toegankelijke gebieden betreden om groenten te snijden. Ontheffing aanvragen dus. Die procedure zal waarschijnlijk binnenkort starten.
Nina (20-4-2016 om 15:59)
Wat een voorbeeld geven ze aan die 15 jarige, ze zouden daar extra straf voor moeten krijgen. 60 kilo is vast niet voor eigen gebruik, aso's
Zeeuw (20-4-2016 om 12:52)
Lamsoren zijn heerlijk en ik eet ze graag. Als je bezig bent met 60 kg te snijden dan ben je op grote schaal diefstal aan het plegen. Als ze het nu bij 2 ons gehouden hadden dan kan dit nog gezien worden als voor persoonlijk gebruik. Nu niet, dus straffen!
Cookie-instellingen beheren