Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, later vanmiddag kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Tankschip vastgelopen op Westerschelde

Toegevoegd: 20-04-2016, 21.32 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Op de Westerschelde is woensdagavond tussen Borssele en Hoofdplaat een Maltees tankschip vastgelopen.


De tanker is 182,5 meter lang en 15 meter breed. Het schip, de Sea Horizon, kwam vanaf de Noordzee en was onderweg richting de haven van Antwerpen in België. Rond 19.30 uur ging het mis en liep het schip vast. Waardoor dat precies gebeurde is nog niet duidelijk.

Inmiddels zijn vier sleepboten van Multraship, een sleepboot van Union en een sleepboot van SMIT Salvage ter plekke. Multraship heeft ook de Patrol ingezet. Rijkswaterstaat en de politie beveiligen de vaargeul.

Eerste pogingen om het gestrande schip los te krijgen zijn mislukt. Het tij zat daarbij niet mee: rond 20.35 uur was het laag water en pas vannacht rond 02.40 uur is het weer hoog water.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
Vastgelopen schip Westerschelde is los (20-04-2016)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750