Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Man rijdt voor negende keer zonder rijbewijs

Toegevoegd: 22-04-2016, 20.00 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond in Middelburg een man aangehouden die voor de negende keer werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs.


De politie zag de man rond 13.00 uur rijden tijdens een onopvallende surveillance. Dat gebeurde op de Gerbrandylaan. De politie herkende de bestuurder omdat deze dus al vaker was betrapt op het rijden zonder rijbewijs maar desondanks hier gewoon mee doorgaat.

Toen de politie de persoon staande wilde houden sloeg hij op de vlucht. Even later trof de politie in het Johannes Postkwartier de auto aan. De vriendin en het kind van de man zaten nog in de auto. De bestuurder bleek er te voet vandoor te zijn gegaan.

Niet veel later keerde de automobilist echter terug bij zijn voertuig. Volgens de politie hing hij toen een vaag verhaal op. De man werd aangehouden en de auto werd in beslag genomen. "Hopelijk krijgt de bestuurder een passende straf opgelegd", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Luca (26-4-2016 om 19:28)
Beste heer Kruit, Zo heb ik er nog niet over nagedacht, en ik geef u volledig gelijk. Bij nader inziens is het verbeuren van het voertuig de beste oplossing, deze meneer zal er waarschijnlijk na 9x niet meer verbeteren. Alhoewel ik het de beste man wel zou gunnen om op een legale manier deel te nemen aan het verkeer.
W. Kruit (24-4-2016 om 01:19)
Luca, iemand die zonder rijbewijs een voertuig bestuurt, waarvoor een geldig rijbewijs nodig is, is niet verzekerd. Het voertuig kan weliswaar verzekerd zijn, maar een verzekering keert niet uit, als de bestuurder geen geldig rijbewijs heeft. En dat geldt zelfs als als het rijbewijs tijdelijk ongeldig is verklaard. De verzekering zal overigens de schade die door een persoon zonder rijbewijs is veroorzaakt aan derden wel uitkeren, maar zal dan hoogstwaarschijnlijk het uitgekeerde bedrag verhalen op de bestuurder. De schade aan het eigen voertuig wordt -bij All Risk- niet uitgekeerd. Trouwens, als hij zo perfect rijdt (volgens wie, eigenlijk?), waarom doet hij dan niet even examen? Fluitje van een cent toch, voor zo'n superchauffeur?
j. Hubregtsen (23-4-2016 om 21:19)
Luca, je bent niet verzekerd als je geen rijbewijs heeft, leuk als die je aanrijdt, je krijgt niets!
Luca (23-4-2016 om 18:51)
Meneer kruit, het eerste wat uw aanhaalt is argument over geld. Dat is gelijk het moment. En uw volgende argument, verkeersdoden, deze man heeft niets met een ongeluk te maken, hij heeft toevallig niet het goede papiertje op zak. De man was gewoon verzekerd en heeft misschien wel minder ongelukken veroorzaakt, of is hij bij betrokken geraakt. De auto verbeuren zal daar niets aan veranderen, de man kan perfect rijden heeft alleen geen papiertje. Geef hem dat papiertje en alles is opgelost
Toon (23-4-2016 om 16:24)
Toen het verkeer intensiever werd zijn er, naast de nodige wettelijke bepalingen, rijbewijzen ingevoerd en terecht. En ja, dan komen we weer bij die "rechterlijke macht"......Heb het al meer geschreven dat die van een andere wereld zijn. De behandeling van verdachten in de Middeleeuwen was verkeerd. De behandeling nu is ook verkeerd. Terechte opmerking van W. Kruit: dikke boetes, auto verbeurd verklaren en ja, dan wordt het een keer onbetaalbaar. Tja en dan zijn er toch mensen, zoals Luca,die er een heel erg bijzondere visie op na houden. Tot ze zelf of hun familie door zo'n "chauffeur" worden aangereden. Ik denk dat dan de mening wel eens snel veranderd zal zijn. Zeker bij blijvend letsel (of erger) en geen schade- vergoeding.
W. Kruit (23-4-2016 om 12:01)
Luca, denkend in oplossingen, zullen we dan iedereen maar gewoon een rijbewijs geven? Zonder dure rijlessen en zonder examen!! Levert hooguit veel meer verkeersongevallen op. Die extra verkeersdoden en -gewonden nemen we dan maar voor lief. En de torenhoge autoverzekeringen ook. Als die man zijn rijbewijs zo nodig heeft, kan hij, net als ieder ander, zijn rijbewijs gaan halen. Oplossing? Elke keer het voertuig waarin hij rijdt, in beslag nemen en verbeurd verklaren. Dan wordt het onbetaalbaar om zonder rijbewijs te gaan rijden en dàn los je het probleem echt op. Kortom Luca, denk eerst eens na voordat je zomaar iets schrijft..!
Cookie-instellingen beheren