Weerbericht:
Perioden met zon, geringe kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Strandwachten trotseren kou voor training

Toegevoegd: 23-04-2016, 12.58 uur
Door: Roland de Jong

DOMBURG - Zo'n vijftien strandwachten en hun instructeurs hebben vandaag op het strand van Domburg de kou getrotseerd om te oefenen voor de reddingsbrigade-opleiding Lifeguard. Na deze opleiding zijn de kandidaten klaar voor een baan als strandwacht.


De deelnemende strandwachten, afkomstig van de strandwachtenpoule van de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV), hebben al enige praktijkervaring maar voegen daar nu dus nieuwe kennis en vaardigheden aan toe. Ze doen eind mei examen en zijn dan officieel (junior) Lifeguard Beach. Deze opleiding is landelijk erkend en biedt onder meer handvatten voor het redden, stabiliseren en vervoeren van drenkelingen. Verder worden de strandwachten opgeleid op het gebied van communicatie, het toezicht houden op het strand en het te water gaan met een reddingsboot.

Vandaag stonden onder meer reddingen met zogeheten rescuetubes (grote gele drijvende reddingsmiddelen) en rescueboards (speciale surfplanken) op het programma. Verder werd geoefend hoe drenkelingen veilig op het strand kunnen worden gebracht door middel van vervoersgrepen.

Koud
De cursisten hadden een zware dag. De maximumtemperatuur lag rond de 9 graden Celsius maar voelde aan als 3-4 graden Celcius. Bovendien moesten de redders dus ook de zee in voor verschillende praktijkonderdelen. Gelukkig droegen de lifeguards wetsuits maar desondanks was het met een zeewatertemperatuur van rond de 11 graden erg fris.

Geheel nieuw waren de te door de strandwachten te oefenen onderdelen overigens niet, sinds eind vorig jaar is namelijk al in het zwembad getraind bij de Middelburgse reddingsbrigade, de Van Dixhoornbrigade. Ook hebben de cursisten al theorielessen gehad.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren