Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
106 files van totaal 404 km

Drie aanhoudingen voor vernieling bushokje

Toegevoegd: 25-04-2016, 14.14 uur
Door: Manfred Berrevoets

KOUDEKERKE - Zondagmorgen vroeg is op de Prinses Beatrixlaan in Koudekerke een bushokje vernield. Na de vernieling zijn drie jongens opgepakt.


Het incident gebeurde rond 04.15 uur. Een zeer alerte getuige meldde aan de politiemeldkamer dat drie mensen een bushokje aan het vernielen waren. Hij gaf hun signalementen door. Diverse politie-eenheden gingen naar de opgegeven locatie.

Agenten troffen op de Prinses Beatrixlaan een 17-jarige jongeman uit Koudekerke aan. Dit bleek een van de drie jongemannen te zijn. De andere twee waren in de richting van de Drakensteynlaan gelopen. De politie verlegde de zoektocht naar die omgeving en trof uiteindelijk twee jongemannen aan, die aan de ontbrekende signalementen voldeden. Het ging om twee 18-jarige inwoners uit Koudekerke.

Agenten zagen bij het bushokje dat de reclameposters uit de omlijsting waren gehaald. De omlijsting was hierdoor beschadigd en de posters lagen op het wegdek en het fietspad. De drie Koudekerkenaren werden mee naar het politiebureau in Middelburg genomen en ingesloten. Ze werden verhoord en kregen te horen dat hun zaak voor afdoening naar HALT wordt gestuurd.

Op eigen verzoek legden twee jongemannen een ademtest af, omdat ze wilden weten hoe dronken ze waren. De 17-jarige jongeman blies 1,68 promille. De agenten namen de drie mee naar de rotonde aan de Prinses Beatrixlaan en lieten de jongemannen zelf de posters opruimen die nog op de weg lagen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
biggetje (25-4-2016 om 17:56)
Hebben deze jongens geen ouders die hun vertellen dat het niet normaal is om ,op deze tijd op straat te zwerven en zeker niet om de boel te vernielen. Laat ze opdraaien voor de kosten dan zullen ze wel meer controle op hun kinderen houden.
Rick (25-4-2016 om 17:22)
Hoe zit het met het verhalen van de schade?? Even regelen met de ouders!! En een torenhoge boete er bovenop waar ze een half jaartje elk weekend voor moeten werken in de vorm van bermen en abri's schoonmaken, waarvan een uitgebreide fotoserie op Facebook! Name and shame! Weg met dat bureau HALT waar ze zich achteraf wezenloos om lachen!
Ariaan (25-4-2016 om 17:03)
En de kosten van de vernieling, en de Politie inzet,wie mag dat weer betalen?? door de rechter laten verhoordelen tot gevangenisstraf kunnen ze de rest van hun leven erover nadenken wat voor soort ze zijn
Bumper: (25-4-2016 om 15:05)
kijk dat is een zeer goede actie van die agenten zo zou het vaker moeten gebeuren. Nu nog agenten die meteen beslag leggen op goederen van deze vandalen om de ontstane schade onmiddellijk te betalen, bv scooter, auto, pc,s en anders de ouwe lui in verband met een te kort in de opvoeding maar laten betalen. Bumper;
Johannes (25-4-2016 om 14:52)
Goed gewerkt politie; eindelijk een paar van die hufters opgepakt.\!
Cookie-instellingen beheren