Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Lekkage bij Dow onder controle

Toegevoegd: 25-04-2016, 22.53 uur
De brandweer bij Dow in Hoek.
De brandweer bij Dow in Hoek.
© Foto: Arwin Geschiere
Door: Manfred Berrevoets

HOEK - De lekkage in een gasleiding bij Dow is onder controle. De leiding voor het zeer brandbare gas propaan begon maandagavond rond 17.30 uur te lekken. Bij het lek zijn geen gewonden gevallen.


De leiding waar het lek in zat ligt op het opslagterrein aan de Mosselbanken. De bedrijfsbrandweer van Dow heeft het lek gedicht. Zij werden daarbij door de brandweer geassisteerd. De aan- en afvoerwegen naar het Dow-terrein waren in het belang van de veiligheid enige tijd afgesloten.

De verdere afhandeling van het incident wordt gedaan door de bedrijfsbrandweer van Dow. De dompelpomp-unit van de brandweer blijft nog even ter plaatse beschikbaar voor de bedrijfsbrandweer.

Zie ook:
Wegen rond Dow dicht vanwege lekkage 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (26-4-2016 om 16:07)
Deze bedrijfsbrandweer weet exact met wat voor gevaarlijke stoffen ze te doen hebben en hoe te bestrijden. Hiermee voorkomt men praktijken zoals chemie pack.
Cookie-instellingen beheren