www.hvzeeland.nl

Dode en zwaargewonde bij ongeluk A58

Toegevoegd: 26-04-2016, 11.06 uur

Dode en zwaargewonde bij ongeluk A58
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Bij een ongeluk op de A58 tussen Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden is vanochtend iemand om het leven gekomen. Een wegwerker raakte zwaargewond.

Het ongeluk gebeurde rond 10.10 uur. Een personenauto reed door onbekende oorzaak tegen een op de vluchtstrook stilstaand voertuig met wegwerkers. Volgens de politie stond één van de wegwerkers op de laadbak van de auto en werd hij door de klap van het voertuig geslingerd. Hij kwam naast de vangrail in de berm terecht.

De personenauto die de wegwerkers aanreed raakte zwaarbeschadigd. De brandweer heeft een deur uit het voertuig geknipt maar het slachtoffer liep dusdanig zwaar letsel op dat de gewonde ter plekke overleed. De wegwerker liep ernstige verwondingen op en een traumateam is op de snelweg geland om assistentie te verlenen bij zijn behandeling.

Vanwege het ongeluk moest de weg ter plekke tijdelijk worden afgesloten in de rijrichting Bergen op Zoom. Er werd echter geen omleidingsroute ingesteld. Rond 11.00 uur kon het stilstaande verkeer weer langzaam de ongevalslocatie passeren. Later werd wel een omleidingsroute ingesteld. Die is op dit moment nog van kracht en loopt via de N254 en de N62.

Zie ook:
Slachtoffer A58 in man uit Goes