Weerbericht:
Perioden met zon, geringe kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Deel Oostburg ontruimd vanwege bom

Toegevoegd: 29-04-2016, 18.21 uur
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - Een deel van het centrum van Oostburg is vanavond ontruimd als gevolg van de vondst van een oude vliegtuigbom eerder vandaag.


Het explosief, volgens een woordvoerder van de gemeente Sluis een Engelse vliegtuigbom van 500 Lbs, werd vanochtend gevonden in de buurt van het Eenhoornplantsoen. Dat gebeurde tijdens graafwerkzaamheden voor de aanleg van hemelwaterriolering.

De bom wordt vanavond door de Explosieven Opruimingsdienst (OED) gedemonteerd. Het gecontroleerd tot ontploffing brengen van de vliegtuigbom gebeurt op een later, nog niet bepaald tijdstip.

Vanwege de demontage zijn alle woningen en bedrijven binnen een straal van 200 meter ontruimd. Bewoners zijn persoonlijk benaderd. Binnen de kern Oostburg moet bovendien iedereen binnen blijven. "Hiervoor zullen geluidswagens door de straten rijden", aldus de gemeente.

De supermarkten in de stad zijn vanaf 18.00 uur gesloten.

Zie ook:
Explosief ontdekt in centrum Oostburg


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moon (29-4-2016 om 19:16)
Geluidswagens? Nog niks gehoord. Het is dat ik langs de afzetting moest, hier thuis wisten ze van niks. Of tja, de Melkweg ligt niet meer in het centrum?
Cookie-instellingen beheren