Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 89 km

Vlaketunnel A58 dicht na ongeluk vrachtauto

Toegevoegd: 04-05-2016, 13.58 uur - Update: 04-05-2016, 15.59 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Een deel van de A58 is momenteel afgesloten vanwege een aanrijding met een vrachtwagen bij de Vlaketunnel.


Het ongeluk gebeurde rond 13.05 uur aan het einde van de noordbuis, de buis waarin het verkeer richting Vlissingen rijdt. Een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen aan boord reed tegen de tunnelwand en raakte vervolgens een personenauto

De bestuurder van de vrachtwagen is volgens de politie vermoedelijk onwel geworden. Hij is voor nader onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De twee inzittenden van de personenauto bleven ongedeerd.

Volgens de politie is er geen gevaar voor de volksgezondheid maar liggen er brokstukken in de tunnel en is de Vlaketunnel, en daarmee dus ook de A58, dicht vanaf de afslag Kruiningen-Yerseke. Rond 16.00 uur kon de tunnel weer worden vrijgegeven. Er stond rond dat tijdstip al een file van 11 kilometer stilstaand verkeer.

Ook op de omleidingsroute (U14) is het druk. Bij de afslag Kapelle / 's-Gravenpolder regelt de politie het verkeer. De Verkeersinformatiedienst (VID) raadt aan om te rijden via Steenbergen/Sint Philipsland/Zierikzee/Goes (A4, N257, N59, N256).


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sonja van Nunen (4-5-2016 om 16:01)
Gevaarlijke stoffen door de tunnel??? Hoe vaak zal dit gebeuren zonder dat we het weten...... Het is nu nog goed afgelopen maar het is wachten op .......
stel (4-5-2016 om 15:10)
gevaarlijke stoffen worden toch omgeleid?
Cookie-instellingen beheren