Weerbericht:
Overdag grijs en af en toe (mot)regen, vrijdag meest droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Veroordelingen voor inbraak MediaMarkt

Toegevoegd: 04-05-2016, 21.00 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag vier Roemenen veroordeeld tot elk een celstraf van 78 dagen voor een inbraak met als doelwit de MediaMarkt in Middelburg.

De vier (30,39,39 en 40 jaar oud) hadden het zich die 22ste februari van dit jaar vast anders voorgesteld. Een rijke elektronicabuit door bij de Mediamarkt in Middelburg in te breken en het nodige weg te halen. In plaats daarvan werd het een celstraf en op 10 mei uitlevering aan België. Daar moet de 'Mediamarktbende', zoals ze door de Belgische justitie wordt aangemerkt zich verantwoorden voor soortgelijke feiten.

Volgens de oudste was het de bedoeling een gat in het dak van de Mediamarkt te maken, zich door het gat laten zakken en stelen. Echter, ze belandden in de naastgelegen Praxis. Foutje dus en ook niet de bedoeling.

Het lag volgens zowel de officier van justitie als de politierechter anders: de vier waren naar Middelburg gegaan met het doel daar de inbraak te plegen. Wat ze niet wisten was dat de Belgische justitie de Nederlandse had ingeseind dat ze op zoek waren naar het viertal en dus waren de vier 'onderwerp van observatie'.

Op de dag van de geplande inbraak hadden de vier een bezoek gebracht aan de Praxis en daar het nodige gereedschap achter een stellingkast gelegd. 's Avonds gingen ze terug, klommen op het dak en eindigden in Praxis. Daar probeerden ze met mokers de scheidingsmuur tussen de Mediamarkt en Praxis te slopen om op die manier alsnog de Mediamarkt binnen te komen.

Vanwege het kabaal zagen ze daar maar vanaf en namen ze de benen. Kort daarna konden ze op de A58 door een arrestatieteam worden ingerekend. De officier van justitie had een celstraf van vier maanden waarvan één voorwaardelijk geëist.

Zie ook:
Arrestatieteam houdt vier inbrekers aan (22-02-2016)
Onderzoek inbraakmelding Mortiereboulevard (22-02-2016)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (5-5-2016 om 00:32)
Waarom begrijpt justitie zelfs na Sgimund Freud en Carl Jung etc. nog steeds niks van psychologie? Crimi´s hebben negen van de tien keer de neiging om in herhaling te vallen ivm met een persoonlijkheidsstoornis. Heel youtube staat vol over het gevangenisleven in Amerika en waarom de straffen hoger zijn omdat ze anders telkens in herhaling vallen en dit veel geld kost om steeds weer die procedures te voeren om ze weer gevangen te krijgen. Wat hier in NL gaande is, is voor deze crimi´s een giller en dit zullen ze ook doorsturen naar anderen criminelen in hun land. De boodschap luid dan, Nederland snapt niks van psychopatische mensen dus kom naar hier want als je gepakt wordt is er nauwelijks straf. Paradijs voor crimi´s genaamd Nederland.
Krekel (4-5-2016 om 22:05)
Wat een fluteis en wat een flut straf. Onbegrijpelijk. Complimenten voor de politie.