Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
30 files van totaal 112 km

Dierenpolitie waarschuwt voor hete auto's

Toegevoegd: 06-05-2016, 16.34 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De dierenpolitie Zeeland-West Brabant waarschuwt hondenbezitters om hun huisdier(en) de komende dagen niet achter te laten in de auto.


De komende week kan de buitentemperatuur volgens het KNMI oplopen tot zo'n 25 graden celcius op zaterdag en 23 graden celcius op de overige dagen. Volgens de dierenpolitie kunnen zulke warme dagen voor huisdieren slecht uitpakken.

De dierenpolitie heeft een tabel verspreid waarin is te zien dat bij een buitentemperatuur de lucht in de auto na tien minuten al is opgewarmd tot 31 graden. Na een half uur is het in het voertuig al 40 graden. "We kunnen het niet genoeg roepen: Laat uw hond niet in de auto met warm weer", zo luidt het advies. Loopt de buitentemperatuur op tot een graad of 24, dan is het na 10 minuten in de auto al 34 graden. Na een half uur is het in het voertuig zo'n 43 graden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (6-5-2016 om 19:44)
Je doet het huisdier al sowiezo geen plezier om hem/haar mee te nemen in de auto als het warm is, en de airco is ook niet goed voor de hond maar er zullen altijd wel mensen zijn die het dier mee nemen als is het maar voor 5 min of ff naar de supermarkt laat hem thuis Aub ,en als burger kan je ook niet het recht in eigen handen nemen om een ruit inslaan bijv. want je betaald voor de schade +een proces verbaal .
Cookie-instellingen beheren