Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Celstraf geëist voor schietpartij Vlissingen

Toegevoegd: 12-05-2016, 21.09 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 27-jarige Vlissinger D. L. die er van wordt verdacht in de nacht van 25 oktober vorig jaar in Vlissingen op een automobilist en zijn auto te hebben geschoten is donderdag in Middelburg vier jaar cel gevorderd.


In de bewuste nacht zat het dertigjarige slachtoffer X. in zijn auto op zijn vriend Y. te wachten om te gaan stappen. Plotseling stond er een man in een lange, zwarte jas naast de auto die hem met een vuurwapen bedreigde en hem toebeet 'Fock niet met mij'. Vervolgens vertrok hij om later op een fiets terug te komen. X. vertrouwde het niet en reed weg. Daarop loste L. enkele schoten waarvan hij voornamelijk de auto raakte.

X. ging naar huis, overlegde met zijn broer en de vriend met wie hij zou gaan stappen en deed, 'gewapend' met een facebookfoto van L. enkele uren later aangifte bij de politie. Zonder echte herkenning moest volgens het trio L. de schutter zijn geweest. Tijdens de behandeling van de zaak beriep L. zich op zijn zwijgrecht.

Volgens de raadsman van L. was de verdenking tegen L. vrijwel volledig opgebouwd uit speculaties en een onbetrouwbare 'herkenning'. Daarnaast was geen enkel onderzoek gedaan naar mogelijke vijanden van X. of een motief waarom L. zou hebben geschoten. Hij verzocht de rechtbank dan ook om L. vrij te spreken. Ook merkte de raadsman op dat enkel jaren geleden zijn cliënt ervan werd gedacht iemand te hebben neergestoken.

Die verdenking was volgens L. gebaseerd op drie getuigenverklaringen. Echter, in die tijd vertoefde hij in het buitenland en kon hij onmogelijk bij de steekpartij betrokken zijn geweest. Toen werd hij vrijgesproken. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren