Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist voor brandstichting Emergis

Toegevoegd: 12-05-2016, 21.21 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Hij was verward, hij zou naar de separeercel van Emergis in Kloetinge worden gebracht, maar er gebeurde niets. Te druk en omdat dat kennelijk allemaal voor Van A. teveel werd stak hij in zijn kamer de gordijnen in de brand.


Donderdag moest de 31-jarige Goesenaar M. van A. zich daarvoor bij de rechtbank in Middelburg verantwoorden en hoorde hij een celstraf van 365 dagen waarvan 268 dagen voorwaardelijk tegen zich eisen. Ook zou hij onder toezicht van de reclassering moeten komen en worden behandeld.

Nadat hij de brand had gesticht waarschuwde hij de medewerkers, maar die ondernamen in eerste instantie geen enkele actie. Later bleek het wel degelijk ernst en werd de brand geblust. Volgens de deskundigen lijdt Van A., aan psychoses, Asperger en is hij paranoïde.

,,Het was een kleine brand en er was geen gevaar voor personen. Als er adequaat was gereageerd hadden we hier niet gestaan'', merkte zijn advocate op. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
gmg (13-5-2016 om 08:21)
Geen wonder dat ze er niet op reageren het personeel daar heeft het drukker met facebook dan met de patienten...........Een familielid van me zat er en hij moest wachten op zijn medicatie want ze zaten te geinen achter facebook. Toen ging hij erachter staan met de opmerking, zo daarmee hebben jullie het zo druk ! en kreeg hij "op zijn kop". Het personeel moet zich duidelijk ook eens na laten kijken !
Cookie-instellingen beheren