Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 24 km

Negen aanhoudingen in Renesse

Toegevoegd: 15-05-2016, 10.27 uur - Update: 15-05-2016, 19.10 uur
De politie hield in Renesse verschillende personen aan.
De politie hield in Renesse verschillende personen aan.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

RENESSE - Met negen aanhoudingen in Renesse spreekt de Politie van een drukke pinksternacht. Desondanks heeft de eenheid het ook over een geslaagde avond en nacht.


Traditioneel wordt in Renesse in het pinksterweekend het zomerseizoen ingeluid door grote groepen Nederlandse en Duitse jongeren. Volgens de politie deden zich geen zware incidenten voor. Eén persoon werd aangehouden voor baldadigheid en hinderlijk gedrag. Hij vond het nodig om over een schutting te klimmen en door tuinen te rennen.

Verder werd er een 21-jarige man uit Zierikzee opgepakt voor drugshandel. Hij wordt verdachte van het handelen in verdovende middelen. Agenten zagen de man rond 01.30 uur mogelijk drugs verkocht aan uitgaanspubliek. Hierop besloten ze hem aan te houden. Bij fouillering bleek hij verschillende soorten drugs op zak te hebben. De verdachte is afgevoerd naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Ook werd er iemand aangehouden die met andermans fiets liep te zwaaien ongeveer 100 meter van de plaats waar de fiets behoorde te staan. Deze zaak werd op het bureau afgehandeld en de verdachte heeft de boete van 230 euro direct betaald.

Op een terras zijn twee personen verwijderd in verband met vechten. Één van deze personen is aangehouden en zal een bekeuring krijgen voor orde verstoring. Verfder is er nog niemand aangehouden die het nodig vond om een tafel van een terras weg te gooien midden op straat. Deze persoon kreeg ook een boete van 230 euro.

De politie kreeg bij de werkzaamheden onder andere ondersteuning van het plaatselijke SUS-team en de collega's van de Bereden Politie. In het totaal zijn er 15 eenheden ingezet verdeelt over diverse taken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (17-5-2016 om 11:36)
"Een geslaagde avond"?? Negen aanhoudingen en de politie spreekt van een "geslaagde avond"!! We zijn wel onze normen aan het verlagen, als we dàt al geslaagd gaan noemen! Ik noem een avond geslaagd als iedereen een fijne avond heeft gehad en er geen vechtpartijen en mishandelingen zijn voorgevallen...
P (15-5-2016 om 20:47)
Zonde dat mijn belasting geld dus naar zuip volk gaat en niet naar mensen die het nodig hebben. Zoals vluchtelingen.
freek (15-5-2016 om 14:23)
@P Ik mag hopen van ons belastinggeld, daar betaal ik het voor!
Tom (15-5-2016 om 11:03)
De handhaving van de openbare orde is een taak van de politie en niet van de horeca. Dit wordt dus betaald door de overheid. Net zoals dit elders gebeurt in bijvoorbeeld Breda, Goes of Amsterdam. Het SUS-team wordt betaald door de lokale overheid en de horeca ondernemers. Fijn dat het een gezellig weekend was in Renesse, zo hoort het!
P (15-5-2016 om 10:38)
En dit betaalt de plaatselijke horeca of wat daar ook zit? Of doen we dit lekker "sussen" van ons belastingsgeld?
Cookie-instellingen beheren