Weerbericht:
Perioden met zon, geringe kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewonden bij felle brand Oost-Souburg

Toegevoegd: 21-05-2016, 01.17 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De brandweer heeft vannacht in Oost-Souburg twee katten uit een brandend pand gehaald. Twee mensen raakten gewond.


De brand woedde in een kleine rijtjeswoning aan de Putwijkstraat en brak volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland uit in de keuken. Bij de brand kwam al snel veel rook vrij.

De brandweer schaalde op naar middelbrand en kwam ter plekke met twee blusvoertuigen en een hoogwerker. Rond 00.50 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' gegeven waarna de woning kon worden geventileerd.

Opgelaaid
De brandweerlieden zaten alweer in de brandweerwagen toen het vuur omstreeks 01.00 uur weer oplaaide aan de achterzijde van het pand. De brand bleek in de aanbouw te woedden. De brandweer heeft snel opnieuw slangen uitgerold om te blussen.

De bewoners konden zelf naar buiten komen maar raakten volgens de woordvoerder wel gewond. "Éen persoon heeft rook ingeademd, de ander heeft brandwonden aan een voet  opgelopen. Beiden zijn door de ambulancedienst onderzocht."

In de woning bevonden zich ook twee huisdieren. De brandweer trof de katten aan tijdens een verkenning van het pand en heeft ze vervolgens naar buiten gebracht. Éen van de dieren kreeg vervolgens door de brandweer zuurstof toegediend. De dierenambulance is ingeschakeld om de dieren verder te onderzoeken.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gea (21-5-2016 om 19:56)
Klasse, wat de brandweer heeft gedaan, het zal je huisdier / en maar zijn. Ik zelf heb ook een katje van 2 jaar, ik moet er niet aan denken, dat zoiets met hem zal kunnen gebeuren.
Bewoner Vlissingsestraat (21-5-2016 om 16:21)
Gelukkig geen zwaargewonden of erger, had anders kunnen zijn. Bedoel hiermee de parkeer problematiek op dat punt in de Vlissingsestraat. Een bluswagen stond voor de woning de tweede bluswagen kon deze niet bereiken daar een ster van een automobilist aan het begin van de Putwijkstraat zijn voertuig langs de gele streep en een goeie 30 cm van de stoeprand had geparkeerd waardoor het blusvoertuig niet door kon rijden en niet ter plaatse kon komen.
jaapv (21-5-2016 om 15:59)
Schokkend dat je steeds vaker leest dat er mensen gewond raken of dood gaan door brand. het lijkt ook wel dat brand steeds vaker voorkomt en dat wat er gebeurt ook veel heftiger is dan vroeger. Heeft dat ook te maken met verlengde aanrijtijden? Om dat én de norm is opgerekt én er overal zo veel verkeersmaatregelen zijn genomen dat de brandweer er niet snel meer kan komen?
Renata (21-5-2016 om 03:21)
Voor mens en dier. Top!
Cookie-instellingen beheren