www.hvzeeland.nl

Gewonden bij felle brand Oost-Souburg

Toegevoegd: 21-05-2016, 01.17 uur

Gewonden bij felle brand Oost-Souburg
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De brandweer heeft vannacht in Oost-Souburg twee katten uit een brandend pand gehaald. Twee mensen raakten gewond.

De brand woedde in een kleine rijtjeswoning aan de Putwijkstraat en brak volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland uit in de keuken. Bij de brand kwam al snel veel rook vrij.

De brandweer schaalde op naar middelbrand en kwam ter plekke met twee blusvoertuigen en een hoogwerker. Rond 00.50 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' gegeven waarna de woning kon worden geventileerd.

Opgelaaid
De brandweerlieden zaten alweer in de brandweerwagen toen het vuur omstreeks 01.00 uur weer oplaaide aan de achterzijde van het pand. De brand bleek in de aanbouw te woedden. De brandweer heeft snel opnieuw slangen uitgerold om te blussen.

De bewoners konden zelf naar buiten komen maar raakten volgens de woordvoerder wel gewond. "Éen persoon heeft rook ingeademd, de ander heeft brandwonden aan een voet  opgelopen. Beiden zijn door de ambulancedienst onderzocht."

In de woning bevonden zich ook twee huisdieren. De brandweer trof de katten aan tijdens een verkenning van het pand en heeft ze vervolgens naar buiten gebracht. Éen van de dieren kreeg vervolgens door de brandweer zuurstof toegediend. De dierenambulance is ingeschakeld om de dieren verder te onderzoeken.