Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
119 files van totaal 423 km

Politieman opgepakt voor lekken informatie

Toegevoegd: 24-05-2016, 18.08 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Op last van de officier van justitie in Rotterdam is dinsdagochtend een 34-jarige medewerker van de politie Zeeland-West-Brabant aangehouden. De man zou informatie aan derden hebben verstrekt.


Onderzoek naar de man werd de afgelopen tijd gedaan door het bureau VIK (Veiligheid, Integriteit & Klachten) van de politie in Zeeland-West-Brabant, onder leiding van een Rotterdamse officier. De man zal de komende dagen worden verhoord.

In zijn woning en op zijn werkplek zijn zoekingen gedaan. Formeel wordt hij verdacht van schending van het ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en witwassen. Zijn directe collega’s zijn dinsdagochtend door hun chef ingelicht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (25-5-2016 om 12:47)
Misschien moeten ze meneer en mevrouw agent iets meer loon geven, voor dat loon wat ze nu hebben en wat voor gruwelijkheden of wat voor rottigheid je naar je kop krijgt is het natuurlijk vrij weinig. Agent zijn is bijna geen beroep maar een soort van sociale "hobby" "liefhebberij" en hart voor de samenleving hebben, maar de regels en de magere lonen maken dit een moeilijk en stressvol iets.
Joop (25-5-2016 om 08:00)
Triest dat dit gebeurd, maar rotte appels heb je overal tussen zitten. Hij wordt verdacht, is niet veroordeelt. Eerst het onderzoek maar eens afwachten voordat men weer hoog van de toren gaat blazen dat de gehele politie niet te vertrouwen is. Ik ben blij dat de politie er is, ze doe goed werk en staan er voor je als je hulp nodig hebt. Ze nemen grote risico's om een onbekende het leven te redden. Dus als er 1 tussen zit die wat minder presteert maar mogelijk ook veel goede dingen gedaan heeft, moet men niet gelijk het hele politiekorps aan- en afvallen...
Jan (24-5-2016 om 22:44)
En wij burgers maar denken meneer agent kunnen wij vertrouwen en dat denken onze kinderen dan ook,maar helaas het is weer raak wij kunnen de heren/dames helaas en jammer genoeg niet meer vertrouwen.
Cookie-instellingen beheren