Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

Brandweer rukt uit voor melding op redeboot Vlissingen

Toegevoegd: 26-05-2006, 22.04 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

VLISSINGEN - De Stadsgewestelijke brandweer is vanavond uitgerukt voor een brandmelding op een redeboot van de Vlaamse Loodsdienst.


Rond tien voor negen werd gemeld dat er brand woedde op één van de redeboten die lag afgemeerd in de Koopmanshaven bij het Bellamypark in Vlissingen.  Door een lekkende hydrauliekslang was olie op het isolatiemateriaal van de uitlaat van de boot terecht gekomen.

Het isolatiemateriaal raakte doordrenkt met olie en vloog vervolgens door de warmte van de uitlaat in brand. Het personeel van de redeboot ging in eerste instantie de brand met CO2-blussers te lijf. Brandweerinzet was echter toch nodig.

Na de melding bij de alarmcentrale werden de tankautospuit 4531 en de hoogwerker 4551 onder prioriteit één ter plaatse gestuurd. Ook de Officier Van Dienst en de reddingboot 3419 van de strandwacht Vlissingen werden ingezet.

Ter plaatse heeft de brandweer de boot met ademluchtbescherming betreden. Met een warmtebeeldcamera is gekeken of de brand volledig uit was. Tijdens het controleren van de brandhaard bleek dat de brand nog nasmeulde.

De brandweer heeft het smeulende materiaal verwijderd en op de kant nageblust. De brandweer heeft de machinekamer geventileerd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren