Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Brand in leegstaand pand Terneuzen

Toegevoegd: 26-05-2016, 22.48 uur
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - In een leegstaand flatgebouw aan de Churchilllaan in Terneuzen is donderdagavond brand uitgebroken. De brandweer is uitgerukt met drie blusvoertuigen en een waterwagen.


Het vuur werd om 21.45 uur ontdekt. De brandweer heeft in eerste instantie opgeschaald naar grote brand vanwege de grootte van het pand. Het kostte dan ook veel moeite om een goede ingang te vinden om het pand te betreden en het vuur te bestrijden.

Eenmaal binnen bleek het formaat van de brand mee te vallen. Het vuur was al snel geblust. Om 22.10 uur werd het sein brand meester gegeven. Daarna heeft de brandweer voor de zekerheid de rest van het pand doorzocht naar andere brandhaarden, maar niets gevonden.

Het gaat om het oude gebouw van het verpleeghuis Ter Schorre. Sinds de bewoners zijn verhuisd naar het nieuwe zorgcomplex aan de Bachlaan staat het pand leeg. In datzelfde pand werden in november nog drie jongens op heterdaad aangehouden voor brandstichting. Omwonenden klagen al langer over jongeren die feestjes geven in het leegstaande verpleeghuis.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
terneuzense (27-5-2016 om 13:55)
Zo simpel is het allemaal niet, hier in Terneuzen is v.d. Poel Aanneming bedrijf de baas. De drie flat kregen ze niet verkocht en nu gaat het allemaal om het nieuwe winkelcentrum wat v.d. Poel wil bouwen. Eerder wordt het echt niet afgebroken het is een politiek spel waarbij de Gemeenteraad de andere kant op kijkt;. Het gebouw is een aanfluiting voor de toeristen etc en een gevaar voor een grote brand. .
ineke (27-5-2016 om 09:07)
Eigenaar verplichten dit pand af te breken!! Dit pand zo laten staan kost veel, onrust, geld, en extra cotrole en telefoontjes voor omwonende en extra controles door de politie. En wat heeft het voor zin om dit te laten staan Het ziet er niet meer uit door alle vernielingen die er al zijn verricht, dus opknappen is echt niet meer te doen.
linda (27-5-2016 om 07:47)
Waarom laten ze dit gebouw ook staan, afbreken dit zou al een groot risico minder zijn. Dan kunnen ze het niet kraken en niet in de fik steken. Gemeente Terneuzen, doe er iets aan????
ad (27-5-2016 om 07:11)
Goede aktie van iedereen...
Kitty v/d Velde (27-5-2016 om 00:00)
Ik sta er niet van te kijken. Uiteraard keur ik brandstichting af! Maar dit staat braak?!? Dan vraag je om dit soort activiteiten. Sloop het, haal het weg, want op deze manier siert het Terneuzen niet echt! Het is toch geen aanzicht ook? Weg ermee als er toch niks mee gedaan wordt, dan komt de Maxima ook weer tot z'n recht.
Terneuzenaar (26-5-2016 om 23:10)
Dat fikt vandaag of morgen ook helemaal af als het in de nacht gebeurd...
Cookie-instellingen beheren