Weerbericht:
Vanavond regen. Ook morgen nat.
Verkeersinformatie:
Geen files

Rookontwikkeling in machinekamer van jachtje

Toegevoegd: 26-05-2006, 22.06 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

NOORDLAND - Een actie voor een bootje in nood is voor de redders van de KNRM vanmiddag anders afgelopen dan verwacht.


Rond kwart over drie werden de leden van het KNRM-station Noordland opgepiept met de melding dat er een bootje in problemen zou zijn ter hoogte van het Topshuis bij Neeltje Jans.

Toen de KNRM’ers ter plaatse kwamen met de reddingboot Koopmansdank bleek het te gaan om het Belgische zeiljachtje Fastlane. Het jachtje kon niet zelf meer verder varen en werd zodoende op sleeptouw genomen door de reddingboot.

Na enige tijd varen werd ontdekt dat er rook kwam uit de machinekamer van het jacht. Daarop werd besloten de brandweer in te schakelen. De blusgroep Kamperland rukte onder prioriteit één uit naar de ligplaats van de KNRM.

Daar stelden de brandweerlieden een onderzoek in naar de rookontwikkeling. Al snel bleek dat het allemaal meeviel en dat het slechts ging om een oververhitte motor.

Het jachtje is afgesleept naar Roompot Marina.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren