Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 33 km

Celstraffen geëist voor inbrekers

Toegevoegd: 30-05-2016, 19.50 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft maandag tegen de 27-jarige J. K. en zijn (toenmalige) vriend R. B. (26), beide uit Sint Maartensdijk, celstraffen van 360 dagen waarvan 176 dagen voorwaardelijk respectievelijk 99 dagen cel geëist.


In de zaak tegen K. werd ook nog toezicht door de reclassering en opname in een inrichting gevraagd. K. wordt ervan verdacht in de maand november vorig jaar in diverse plaatsen in zijn omgeving vijftien inbraken, pogingen daartoe te hebben gepleegd, dan wel heling van de buitgemaakte spullen.

B. op zijn beurt wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de diefstal van koper van het dak van een school in Steenbergen op 16 september en diefstal van spullen uit een schuurtje in Halsteren. K. zou tot zijn daden zijn gekomen door zijn sofdrugsverslaving. B. zat in de schuldsanering en wilde graag een centje bijverdienen. Volgens K. werden de gestolen spullen verkocht aan een pandjeshuis in Kapelle.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren