Weerbericht:
Vanmiddag enkele buien, zaterdag op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Nationale duikwedstrijden brandweer in Middelburg

Toegevoegd: 02-10-2004, 17.04 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - In Middelburg hebben zaterdag 8 ploegen meegedaan aan de nationale brandweerkampioenschappen duiken.  

Uit Zeeland deed alleen de ploeg uit Tholen mee, de andere ploegen waren afkomstig uit andere provincies. Omstreeks half negen vanochtend werden de wedstrijden gestart met de inzet van de Thoolse brandweerduikers.

Het scenario was als volgt: een vrachtwagen was in het Kanaal door Walcheren te water geraakt en de bestuurder zat nog in de vrachtwagen. De brandweerlieden zouden ter plaatse ontdekken dat er ook nog twee duikers bezig waren met werkzaamheden aan een grote buis, zij moesten beiden door de brandweerduikers naar boven gehaald worden.

Een nieuwsgierige kanoër zou even later omslaan wanneer één van de slachtoffers door middel van de ladderwagen op de wal gebracht zou worden. Dit slachtoffer moest door duikers naar de kant gebracht worden en vervolgens medische behandeling krijgen van het ambulancepersoneel.

Na de Thoolse brandweerlieden volgden ook collega's uit Brielle, Wageningen, Spijkernisse, Vianen, Zaanstad, Loenen aan de Vecht en Gorichem. Wie de wedstrijd heeft gewonnen wordt vanavond bekend gemaakt in een Middelburgse brandweerkazerne, daar zullen ook de prijzen overhandigd worden.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren