Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee hennepkwekerijen ontdekt

Toegevoegd: 31-05-2016, 16.53 uur - Update: 01-06-2016, 09.47 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Tholen en Oud-Vossemeer zijn vandaag twee hennepkwekerijen aangetroffen. Er vonden geen aanhoudingen plaats.


In een woning aan de Oeverstraat in Tholen zijn verdeeld over vier ingerichte ruimtes in totaal 490 hennepplanten in beslag genomen. De ruimtes werden verder ontmanteld en zijn onklaar gemaakt. In de woning bleek dat de gebruikte elektriciteit voor deze hennepkwekerij illegaal werd afgenomen. De woning werd afgesloten van het energienetwerk. De verhuurder van de woning heeft per direct de huur opgezegd.

In een woning aan de Veerstraat in Oud -Vossemeer werd in een tuinhuis een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De 142 planten en de kweekmaterialen zijn inbeslaggenomen. De gebruikte elektriciteit voor deze hennepkwekerij bleek ook illegaal afgetakt. Ook deze woning werd afgesloten van het energienetwerk.

Om weer aangesloten te worden op het energienetwerk zal eerst een flinke rekening betaald moeten worden aan de energieleverancier. De planten met een door de politie geschatte opbrengst van 12.500 euro en de in beslag genomen goederen zijn vernietigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bob (1-6-2016 om 03:51)
12.500 euro......als het zoveel op zou leveren zou iedereen het doen, 10 000 lijkt me meer in de richting komen - aftrek van onkosten = ongeveer 8000 over.
Ad (31-5-2016 om 19:34)
Legaliseer die troep dan toch! dan gaat iedereen het verbouwen, valt er niets meer aan te verdienen en houdt het vanzelf op.
frits (31-5-2016 om 19:02)
het loont niet.is maar tijdelijke rijkdom.ze pakken je dubbel en dwars terug de overheid.
Ja-Ja (31-5-2016 om 18:07)
Geen aanhoudingen ??? De huurders van die woningen zijn toch bekend.!! Of de verhuurder is ook niet ok. Hij kent toch de huurder . Wie leg me het even uit? Vaak staat er bij illegale wietkwekerijen dat er niemand is aangehouden.
Cookie-instellingen beheren