Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 18 km

Scheepsbrand Noordzee Westkapelle

Toegevoegd: 02-06-2016, 10.51 uur
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - Aan boord van een baggerschip is vanochtend op de Noordzee brand uitgebroken in de machinekamer.


De bemanning van het schip 'Uilenspiegel' sloeg rond 08.30 uur alarm. Reddingsboten van de KNRM-stations Breskens en Westkapelle werden vervolgens opgeroepen om hulp te verlenen. 

De Veiligheidsregio Zeeland heeft de zogeheten MIRG ingezet. Deze Maritime Incident Response Group bestaat uit speciaal getrainde brandweerlieden en experts in gevaarlijke stoffen die opgeleid zijn om te handelen bij calamiteiten op zee.

De Kustwacht meldde rond 10.15 uur dat de bemanning van het schip de brand zelf heeft geblust en dat er geen gewonden zijn gevallen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (3-6-2016 om 13:21)
@ Peter. Veel opstappers aan de buitenzijde zijn mensen die hebben gevaren en hebben daardoor een beter inzicht. Zover mij bekend is oefent de MIRG twee keer per jaar met de KNRM maar dan ben je blijkbaar gelijk een expert. Er zijn meer taken waarvan ze dachten bij de Brandweer (VRZ) dat ze experts waren! Helaas met dodelijke afloop. Zaken waar je onvoldoende kennis van hebt, moet je aan mensen overlaten die weten waar ze mee bezig zijn.
Peter (3-6-2016 om 09:15)
@Jan, Alsof de gemiddelde opstapper van een reddingboot zo veel kaas heeft gegeten van brandbestrijding... First aid, slachtoffers uit het water vissen en een touwtje vastmaken kunnen ze wel, maar dan houdt het toch op. En wat bergers betreft, daar is de kennis brandbestrijding het met de knop aanzetten van een blusmonitor..... Maar het blijkt dat je weinig kennis van zaken hebt, want de MIRG werkt nauw samen met de KNRM......en oefent en traint meer dan regelmatig samen.. (en nee, ik ben niet van de MIRG of de VRZ)
Jan (2-6-2016 om 18:32)
“Deze Maritime Incident Response Group bestaat uit speciaal getrainde brandweerlieden en experts in gevaarlijke stoffen die opgeleid zijn om te handelen bij calamiteiten op zee” Experts?waar hebben ze deze ervaring opgedaan!!! volgens mij zijn het allemaal experts bij de VRZ. De VRZ moet lekker aan de wal blijven, en dit werk aan mensen overlaten die verstand hebben van schepen zoals bergingsbedrijven en de KNRM.
Cookie-instellingen beheren